Rahmi Yazıcı: Esnaf son nefesini veriyor

Rahmi Yazıcı: Esnaf son nefesini veriyor
Kısıtlamalar ve tam kapanma derken pandeminin en büyük sıkıntısını esnaf çekiyor. Damga'ya konuşan Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, "Şu anda evine ekmek götüremeyen esnafımız var. Bu süreç yine küçük esanafı hırpaladı. Birçok kişi battı, birçoğu batmak üzere. Acilen önlem alınması gerekiyor" dedi

Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazcıcı Damga'ya konuştu. Pandeminin ekonomik faturasını esnafın ödediğini belirten Yazıcı, "Bütün esnafımız olumsuz olarak etkilendi. Esnafın tamamaına da destek verilemedi. Bu konudaki beklentilerimiz devam ediyor. Çok sayıda esnaf bizi arayıp talepte bulunuyor. Geçinemeyenler, ödeme yapamayanlar var" diye konuştu. Tam kapanmadan bütün esnafın etkilendiğini belirten Yazıcı, "Ama özellikle bazı küçük esnafımız daha fazla etkilendi. İnsanlar nihayetinde temel ihtiyaç malzemelerini karşılıyor. Ama küçük esnafın kapıdan satışlarda alt yapısı yok. Zincir marketlerin servis ağları olduğu için yine kazançlı çıkıyor. Dolayısıyla bu süreçte de küçük esnaf mağdur oldu" dedi.


 


TABİRİ CAİZSE MEKANI KAPATAN HESABI DA ÖDER!

Pandemi sürecine esnafın neden olmadığını dile getiren Rahmi Yazıcı, "Bu dünyanın başına gelen bir musibet. Çarkın da devam etmesi lazım. Bir devlet memuru izin kullandığı zaman maaşı kesilmiyorsa, esanaf dükkanını kapattı mı kaybının ödenmesi gerekir. Tabiri caiz ise mekanı kapatan hesabı öder. Eğer sosyal devlet isek o zaman en çok mağdur olan esnaf desteklenmeli. Devletin bütçesi yeterli olmayabilir. Ama en azından esnafa borç verilebilir. Pandemi bittikten sonra ödeme şartıyla borç verilir. Faizini devlet sübvanse eder" önerisinde bulundu. Odaya kayıtlı 3 bin 500 esnaf olduğunu belirten Yazıcı, "Pandemi nedeniyle çok sayıda esnafımız kepenk kapattı. Çok sayıda esnaf da zar zor ayakta duruyor" bilgisini verdi.

ÖZEL HABER/ EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum