Seçim var hizmet yok

Seçim var hizmet yok
Silivri Yeni Mahalle Mürşit Sokak'ta altyapı sorunu nedeniyle taşan foseptik çukurları vatandaşı çileden çıkardı.  Mahallelinin sosyal medyadan çağrı yapması üzerine mahalleye giden Silivri İSKİ Müdürü Ruhi Şahin, sorunun çözümü için yerel seçimlerden sonrasına gün verdi. Şahin'e tepki gösteren vatandaşlar, “Bu mahallede siyasi rant yok. Bundan dolayı önemsenmiyoruz” serzenişinde bulundu

Silivri Yeni Mahalle Murşit Sokak sakinleri, fosseptik taşması nedeniyle atık suların sokağa yayıldığını ve sağlıklarından endişe ettiklerini belirterek bu sorunun çözümü için çağrıda bulundu. 20 yıldan beri aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Her gelen ilçe başkanı, belediye başkanı ve kurum müdürü söz verdi. Fakat hiçbiri bu sorunu çözmedi” tepkisini gösterdi. Sosyal medya üzerinden siyasilere ve İSKİ yetkililerine çağrı yapılması sonucu, Silivri İSKİ Müdürü Ruhi Şahin, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi ve teknik personeliyle birlikte Mürşit Sokak sakinleriyle görüştü.

20 yıldır bizi oyalıyorlar
Mahalle sakinlerinden Orhan Alkaya, 20 yıldan beri aynı sorunu yaşadıklarını belirterek bu duruma el atılmasını istedi. “Hem kokudan duramıyoruz hem de sağlığımızdan korkuyoruz” diyen Alkaya, “Çocuklarımız buralarda top oynuyor. 20 yıldır hep oyaladılar bizi” ifadelerini kullandı. İSKİ Müdürü Ruhi Şahin ise sorunun çözümü için uğraştıklarını belirterek, “Proje hazırlandı. Kaymakam beyle de görüşüldü. 2019 yılında seçimlerden sonra yapılacak. 2017 yılında Selimpaşa Atık Su Arıma Tesisi yapıldı. Yeni yeni hizmetler hızlanıyor. Yatırımlar yeni yapılıyor” şeklinde açıklamada bulundu. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine İSKİ Müdürü Ruhi Şahin, “Beyefendicim birbirimizi güzel dinlersek çözüme ulaşırız. Biz çözüm için buradayız” dedi. Bunun üzerine mahalle sakini Orhan Alkaya, “Sizin konuşmalarınızdan ben yapılacağına inanmıyorum” diye cevap verdi. Alkaya'ya sinirlenen Şahin, “Seçimlerden sonra Nisan ayında geleceğiz buraya. Projesi hazır her şeyi hazır” diye konuştu. 

silivri

Müdür kokuyu alamadı
Vatandaşların kokudan şikayet etmesi üzerine İSKİ Müdürü  Ruhi Şahin, "Ben hiç koku alamıyorum" cevabını verdi. Şahin'in açıklamaları mahalle sakinlerini tatmin etmedi, Mahalleli, "Bugüne kadar hep söz verdiler. Ama kimse bir şey yapmadı. Biz ne zaman aradıysak vidanjör gelip suyu çekiyor. Burada 500 metrelik yer var. Buranın alt yapısının yapılması lazım. Burası 2019'da olmayacak 2020'de de olmayacak" tepkisinde bulundu. Bu tepki üzerine Şahin, "Tamam biz 2019'da geleceğiz. Utanacaksızız değil mi? 20 yıldır bekliyorsunuz da 4 ay neden sabredemiyorsunuz?" diyerek vatandaşları azarladı.

Tuğba alkaya

Tuğba Alkaya'ya tepki
Mahallede siyasi rant olmadığı için sorunlarının çözülmediğini savunan vatandaşlar, "Burada siyasi rant yok. Ondan dolayı da buraya yardımcı olan yok. Her evin önünde kendisine ait bir foseptik var. Yağmur yağınca bu çukurlar taşıyor. 1990'dan beri bu şekilde. Seçim zamanı herkes geliyor. AK Parti Meclis Üyesi Tuğba Alkaya burada oturuyor. Bu pisliği çekiyor. Ama bugüne kadar bu sorunu dile getirdiğini duymadık" açıklamasını yaptı.  ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.