Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır!

Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır!
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem sonrası 5 ilçede bulunan 6 okul binasının detaylı inceleme ve tetkikler yapılması için boşaltılacağını açıkladı. Boşaltılan okullar arasında Küçükçekmece’deki Gültepe İlkokulu da bulunuyor. Önceki gün 'hasar yok derse gelin' çağrısı yapılan okulun boşaltılma kararı tepkilere neden oldu

VELİLER YÖNETİME SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Depremin ardından Küçükçekmece’deki Gültepe İlkokulu'ndaki eğitime 2 gün ara verilmiş, velilere mesaj gönderilerek okulda herhangi bir sorun olmadığı belirtilmişti. Ancak çocuklarıyla okula giden veliler çatlamış kolonları ve duvarları görünce şoke oldu, çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı. Tartışmalar devam ederken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gültepe İlkokulu'nun da aralarında bulunduğu 6 okulun boşaltılmasına karar verildiğini duyurdu. Bu kararın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelinin yaptığı çalışmalar sonucu alındığı belirtildi.

HANİ SAĞLAM BU OKULUN RAPORU VARDI
Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ilgili okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin, geçici olarak çevre okullara yönlendirildiği bildirildi. Bir önceki gün okulda güçlendirme yapıldığı ve sağlam raporunun bulunduğu açıklanmıştı. Boşaltılacak okullar ise Bağcılar Gaziosmanpaşa İlkokulu, Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güngören Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu, Küçükçekmece Gültepe İlkokulu, Göktürk İlkokulu ve Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu olarak açıklandı.

24 SAAT GEÇMEDEN ÇARK ETTİLER
Deprem sonrası eğitime iki gün ara verilen okulda, okul yönetimi velilere “İyi akşamlar arkadaşlar. İkinci kez okulu incelemeye gelen ekip 4 Prof. tarafından aletlerle yapılan inceleme sonucu sıkıntılı bir durumun olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle yarın eğitim öğretime devam ediyoruz. Mesajı velilerimizle paylaşalım” mesajını atmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Kanıcı ise okulda hiçbir risk bulunmadığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.