Siyaseti sel aldı

Siyaseti sel aldı
Silivri’de sağanak yağış sonrası ilçede yaşanan taşkınlar siyaset krizinin yaşanmasına neden oldu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın taşkın nedeniyle zarar gören bir vatandaşın yakınmasına “153’ü ara. Büyükşehir Belediyesi’ni ara” diyerek karşılık vermesi ilçede büyük tepki uyandırdı

Silivri’de etkili olan sağanak yağış ilçede yine bilindik taşkın manzaralarının yaşanmasına neden oldu. Birçok araç sular altında kalırken giriş katlarda bulunan ev ve iş yerlerini ise su bastı. Sahada birlikte çalışan İBB, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İSKİ, ve İtfaiye ekipleri gelen ihbarlara birlikte müdahale etti ve yağışta 100’ü geçkin mesken ve iş yerinin zarar gördüğü bilgisi verildi. Yağış devam ederken sosyal medya üzerinden ilçedeki siyasiler ve yetkili isimlerden peş peşe gelen suçlayıcı açıklamalar ise şaşırttı.


Bize gülerler

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz su baskını nedeniyle Şerif Sokak ve Kiptaş 1 kavşağında taşkın alanlarını gezerken İSKİ yetkilisini de telefonla arayarak basın mensuplarının yanında tepkisini gösterdi. Yılmaz, vatandaşın perişan olduğunu ve yağmurun sona ermesiyle duruma acil çözüm bulunmasını isteyerek “Biz Silivri Belediyesi olarak girelim yapalım burayı. Yani yazık bize gülerler. Defaten üst üste yaşanan bir su baskını var burada. Buraya önlem alamıyoruz. Büyükşehir ekipleri, bizim ekiplerimiz dize kadar suyun içinde çalışıyorlar. Yağmur bittikten sonra buranın kanalını İBB olarak yapın. Yapmıyorsanız biz yapalım ya da beraber yapalım. Bu vatandaşa yazık günah. Gözünüzü seveyim öncelikli olarak bölgeyi ele alalım bitirelim” dedi.


153’ü ara!

Başkan Yılmaz yine taşkın alanlarını gezdiği sırada bir vatandaşın dert yanması sonrası yüksek sesle bağırarak “153’ü ara” “Büyükşehir Belediyesini ara”  çıkışı ise olay oldu. Sosyal medyada paylaşılan videoda Yılmaz’ın çıkışına tepki gösteren vatandaşın “Boy boy poz vermeyi biliyorsun. Bir geçmiş olsun de, ne yapabiliriz senin için de. Ondan sonra lafını sok İBB’ye” sözleri büyük yankı uyandırdı.  


Yılmaz İBB’ ye güveniyor

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ise dün yeni bir açıklama yaparak Başkan Yılmaz’ın “153’ü ara.” çıkışını, ‘afet sırasında siyaset yapmak’ olarak değerlendirdi. Esen açıklamasında “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın kendisinden çok İBB’ye güvendiğini vatandaşlarımıza ilettiği için teşekkür ederiz. Kendisine onun çözemediği sorunların her birini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eşit hizmet anlayışı ile çözeceği konusunda müsterih olmasını tavsiye ediyoruz. Afet halinde dahi siyaset yapma ve karalama çalışmalarını da kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.


Beton dökmüşler!

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, ilçede yağmur nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Alibey Mahallesi Şerif Sokak’ta yapılan incelemelerinin ardından yağmur kanallarının beton suları yüzünden tıkandığını duyurdu. Başa,  “İşletme sorumluluğu idaremizde olmamasına rağmen hattın yenilenmesi için çalışma başlatıyoruz” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da İSKİ ekiplerinin işini yaptığını fakat bazı işgüzarların beton mikserlerinin temizliğini yaparken çimento sularını yağmur suyu kanallarına bırakmalarını sonucu betonun donduğunu tekrarlayaral “Kanallar  tıkanıyor. Evleri ve işyerlerini su basıyor. Yapmayın” dedi. Beton sularının kimler tarafından döküldüğü hakkında henüz net bir bilgi yok.


Şov peşindeler

Yetkili isimlerden birbirini ardına gelen açıklamalar taşkın sebebiyle büyük zarar gören Silivri esnafını ve vatandaşları ise tatmin etmedi. İlçe sakinleri yöneticilerin birbirlerini suçlamak yerine kalıcı, çözüm odaklı bir sonuç üretmelerini istiyor. Sosyal medya üzerinden ilçe yöneticilerine ‘şov yapmayın’ yorumları yapan esnaf, zararlarının tamamının karşılanmasını bekliyor. 



Algıyı bıraksınlar

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da yaşanan tartışmalardan geri kalmadı. Taşkın yaşanan bir diğer alan Silivri Müjdat Gürsu Caddesi’nin İBB sorumluluğunda bir ana arter olduğunu ve alt yapı sorunu nedeniyle araçların mahsur kaldığını ifade eden Yalçın “Bu kafayla giderlerse araçları yüzdürme hizmetinde sınır tanımazlar. İBB yönetimi ve ilçedeki sözcüleri algıyı bırakıp olguya baksınlar” dedi.


Turan da dahil oldu

2004-2009 yılları arasında görev yapan Ak Parti Eski Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’da sel tartışmalara dahil oldu.  Görev süreleri zamanında her fırsatta “Silivri’nin yüz yıllık alt yapı sorununu çözdük. Dereleri ıslah ettik” diyen Turan yaşanan taşkınların sebebini İSKİ ve İBB’nin yağmur suyu kanallarını zamanında temizlememelerine bağladı. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.