Siz niye varsınız?

Siz niye varsınız?
Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi tarafından inşaat yapılmak istenen 564 ada, 14 parselde ağaçların kesilmeye başlanması tepkilere neden oldu. Belediyeye dilekçe vererek, söz konusu alanın çevresindeki tahta paravanların kaldırılmasını isteyen çevre sakinleri, Bülent Kerimoğlu ile tartıştı. "Ben bir santim yeşil alanı satmadım” diyen Kerimoğlu'na vatandaşlar, “Tüm bu işleri biz yapacaksak, siz niye varsınız?” diye sordu

SELVİ SARITAÇ - ATAKÖY 1. Kısımda uzun yıllardan beri yeşil alan ve yol olarak kullanılan 564 ada, 14 parselle ilgili yapılması planlanan inşaata tepkiler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl planları yapılan alanla ilgili çok sayıda dava olduğunu ve hali hazırda devam ettiğini belirten bölge sakinleri, dilekçe verdikten sonra belediye Meclis sakonundan toplandı. Bölge sakinleri Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na ruhsatı iptal edilen ve hali hazırda AFAD’ın resmi sitesinde ‘Deprem toplanma alanı’ olarak geçen alanda yapılan ağaç kesimine neden müdahale edilmediğini sordu. 564 ada, 14 parselin 19 yıl önce TOKİ tarafından satıldığını ve neden o zaman müdahale edilmediğini soran Kerimoğlu, vatandaşların kendisine muhalefet ettiğini söyledi. Kerimoğlu, "Ben bir santim yeşil alanı satmadım. Siyaset alanı orası" diyerek AK Parti’yi işaret etti. 19 yıl öncede itiraz ettiklerini, itirazları sonucu 564 ada, 14 parselin yeşil alan olarak kaldığını ifade eden vatandaşlar, "Bakırköy'de yanımızda, arkamızda duran bir belediye göremiyoruz. Neden yapılan planlara belediye olarak itiraz etmiyorsunuz. Yuh olsun size” tepkisini gösterdi.


Arkamızda durun

Öncelikle belediyeye giderek dilekçe verdiklerini ve Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’ten, “Buranın ruhsatını biz vermezsek, Çevre Bakanlığı verecek” cevabını aldıklarını belirten vatandaşlar, Ataköy sahilinde yapılanlarla birlikte, verilen ruhsat parasının Bakırköy Belediyesi’nin kasasına girmesi için kendilerine gösterilen gerekçeyi kabul etmediklerini belirterek, “Bir kere de arkamızda durun. Ruhsat parası almak yerine, sizde dava açın. Bizde bilelim ki belediyemiz yanımızda, arkamızda” diyerek isyan etti.


Bu adil değil

1967’den beri Ataköy’deki evlerini yeşil alanı ve sahili olduğu için emsallerinden çok yüksek bedeller ödeyerek alan, anne babalarının mirasını daha ileriye taşımak istediklerini belirten bölge sakini Mustafa Ulu, “Busiyasiler, yeşil alanlarımızı çoğaltma amacımızdan bizleri yoksun bırakıyorlar. Bu adil değil. Kağıt üzerinde yapılan paravan işlere karşıyız. Biz Ataköylüler olarak Atatürkçü bir nesiliz. Adalete sahip çıkacak tek nesiliz” dedi. 1963’ten beri Ataköylü olduğunu belirten bir grup mahalle sakini, yüksek katlı binalar değil, yeşili bol Ataköy’de var olanı korumak istediklerini belirtti. Konuyla ilgili görüş belirten Ataköy 1. Kısım Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof. Dr Ayfer Kaynar, günümüzün en büyük sorunu deprem gerçeğinin yok sayılarak, Ataköy 1. Kısım ve Zeytinlik Mahallesi’nin tek toplanma alanı olan 564 ada, 14 parselin ranta açılmasının kabul edilmeyeceğini ifade etti.


Ağaçlar kesildi

Bakırköy Belediyesi’nin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay almadan verdiği ruhsatı ‘sehven’ diyerek iptal etttiğini, ancak alandaki yetişmiş ağaçların kesilmeye başandığını ve yapılan şikayetler üzerine ağaçların budandığı bilgisinin belediye tarafından kendilerine verildiğini belirten vatandaşlar, ağaçların kökünden kesilerek taşındığını ifade eden Prof. Dr Ayfer Kaynar, “Komşulukta olan parselelerin tamamı koruma altındadır. Bu parsellerde yapılacak her türlü uygulamada ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun uygun görüşünün alınması zorunludur” hükmünü hatırlatılarak, yapılan işlemlerin hukuka uygun olmadığını savundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.