Sosyal medya sanal pavyon! Yayınlarda on binlerce lira kazanıp vergi ödemiyorlar

Sosyal medya sanal pavyon! Yayınlarda on binlerce lira kazanıp vergi ödemiyorlar
Tiktok isimli sosyal medya uygulamasında bazı kadınların kendilerini teşhir ederek yaptığı yayınlardan sadece 1 günde 160 bin lira para kazanması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Tiktok isimli sosyal medya uygulamasında bazı kadınların kendilerini teşhir ederek yaptığı yayınlardan sadece 1 günde 160 bin lira para kazanması, vatandaşların tepkisine neden oldu. “Biz herhalde boşuna çalışıyoruz” diyen sosyal medya kullancıları, uygulamayı ise 'sanal pavyon' diye niteledi. Vatandaşlar, yetkili kurumların konuyla ilgili inceleme başlatmasını talep etti.

BİRKAÇ SAATLİK YAYINDA 160 BİN LİRADAN FAZLA KAZANDI

Sosyal medyanın iyiden iyiye hayatımıza girmesi, sosyal medyada zenginleşen insanları da yaratmaya devam ediyor. Son olarak Dilan Polat-Engin Polat çifti ile Bahar-Candan Kardeşler bu konuda öne çıkmış ve tutuklanmıştı. Şimdi ise farklı bir zenginleşme yöntemi görülmeye başlandı. TikTok isimli sosyal medya uygulamasında kendi vücudunu teşhir ederek, cinsel içerikli yayınlar yapanların sadece birkaç saatlik yayında 160 bin liradan fazla para kazandığı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya uygulamasını 'sanal pavyon' diye nitelerken, yetkililerin de önlem alması gerektiğinin altını çizdi.

HİÇBİR DENETİM YOK NE VERGİ VERİYORLAR NE BİR ŞEY!

Son olarak TikTok üzerinden 'Lazkızı34' kullanıcı adıyla yayın yapan ve göğüslerini sergileyerek birkaç saatte 160 bin liradan fazla kazanan kadın dikkat çekerken, duruma ilişkin yorum yapan sosyal medya kullanıcıları ise bu tip kişilerin devlete hiçbir vergi ödemeden, kolay yoldan para kazandığını da söyledi. Hiçbir denetimin olmadığına dikkat çeken kullanıcılar, yetkili kurumların bu tarz kolay yoldan para kazanmaya elverişli olan ve toplumsal ahlakı zedeleyici uygulamaların önüne geçmesi gerektiğini savundu. Gelen tepkiler üzerine hiçbir açıklama yapılmazken, resmi kurumların konuyla ilgili inceleme başlatacağı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.