Sözde başkan gayri meşrudur! AK Parti'de çift liste kavgası

Sözde başkan gayri meşrudur! AK Parti'de çift liste kavgası
Avcılar AK Parti 7. olağan ilçe kongresinde çift liste kavgası yaşandı. Liste vermesi engellenen Cebrail Akbaş, "AK Parti demokrasiden bahsediyor, adaletten bahsediyor o halde kendi teşkilat mensubunun demokratik bir şekilde yarışmasına izin verecek. Seçime katılmamıza hukuksuz bir şekilde izin verilmediği için Avcılar'da sözde seçilen İlçe Başkanı ve yönetim kurulu gayri meşrudur. Yok hükmündedir" diye tepki gösterdi.

AK Parti'nin Avcılar'da ilçe kongresinde ikinci adayın çıkmasına izin verilmedi. Genel Merkez ve İl Başkanlığı tarafından adaylığı açıklanan Abdullah Küçükoğlu'nun karşında ikinci bir liste çıkaran Avukat Cebrail Akbaş ve destekçilerinin listesi Divan Başkanlığı tarafından kabul edilmedi. İki adayın listesini karşılaştıran Divan Başkanı İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı listelerin incelenmesi için 5 dakika ara verdi. Kırmızı, aradan sonra İlçe Başkan Adayı Akbaş’ın listesinin işleme alınmadığını belirtmesi üzerine Akşbaş ve ekibi divana itiraz etti. Bu sırada tartışma kavgaya dönüştü. Kongre başkanlık katibine liste vermek isteyen Akbaş ve arkadaşları, diğer partililerce engellendi. Yumrukların konuştuğu kongrede araya giren delegelerin sayesinde herhangi bir yaralanma olmazken tartışmalardan etkilenen bir delege bayıldı. Akbaş yaşanan engelleme sırasında, "AK Parti demokrasiden bahsediyor, adaletten bahsediyor o halde kendi teşkilat mensubunun demokratik bir şekilde yarışmasına izin verecek" diyerek tepki gösterdi.


300'e yakın oy alacaktık

Cebrail Akbaş, "Avcılar’da İlçe Başkanının, makamına güvenerek değil, gönüllere dokunarak başarılı olabileceğini düşünenlerdenim. Parti tabanının düşünceleri dikkate alınmadan yapılan her işin başarısızlıkla sonuçlanacağını ve mutlaka parti tabanına kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum" diyerek adaylığını açıklamıştı. Adaylığı engellenen Akbaş, "Biz kaybedecek olsaydık, listemiz kesinlikle kabul edilirdi. Bir irade kaybedeceğini anladığı için, listemizi kabul etmedi. Tahminimize göre 425 delegenin 300'e yakını bizim listemizi destekleyecekti. Bunu gören bazıları sandıkta kaybetmektense, sandığa gitmeden listemizi reddetme yolunu tercih etti. Hiçbir yönetim haksızlık ve zulüm üzerine devam edemez" açıklamasını yaptı.


Sandığa gitmeye korktular

"Kişisel çıkarlarına göre siyaset yapanların, listemizi bir bahane ile reddedeceğini söylemiştim" diyen Akbaş, "Öyle de oldu. Sandığa gitmeye korktular. Teşkilatın iradesinden korktular. Teşkilatın bizi seçeceğini biliyorlardı. Demokrasiden korktular" ifadelerini kullandı. Akbaş, "İki liste arasında delegelerin sayısı arasında hiçbir fark yok. Asil delege 15 ve yedek delegelerin sayısı 8. İşte hukuksuzluk ortada. Gerekçesiz olarak listemiz reddedildiği için, demokrasiye izin verilmediği ve Seçime katılmamıza hukuksuz izin verilmediği için Avcılar'da sözde seçilen İlçe Başkanı ve yönetim kurulu gayri meşrudur. Yok hükmündedir. Bu yaşananlar sosyla medyaya düşece. Sayın Cumhurbaşkanımızın kulağına gidecektir. Bakalım o zaman ne açıklama yapacaksınız?" diye sordu.

ak parti avcılar


GAZETECİLER İÇERİ ALINMADI

AK Parti Avcılar 7. Olağan İlçe Kongresi'ne basının alınmaması da tepkilere neden oldu. Gazeteciler çift liste çıkmasından dolayı içeri alınmadığını iddia etti. Eski Avcılar İlçe Başkakı olan İl Başkanı Bayram Şenocak'ın da katıldığı olaylı kongrede 2. listeyi çıkaran Av. Cebrail Akbaş'ın listesinde ilginç isimler yer aldı. Avcılar eski İlçe Başkanı Ali Burak Tepe'nin Akbaş'ın İl Delegesi listesinde olduğu görüldü. AK Parti eski Meclis Üyesi Mehmet Özgür de aynı listede yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.