Su gibi para harcamış: Ataşehir Belediyesi'nde 1 yılda 5 ihale ile su alımı!

Su gibi para harcamış: Ataşehir Belediyesi'nde 1 yılda 5 ihale ile su alımı!
Ataşehir Belediyesi'nin son 10 yılda 20'ye yakın damacana su ihalesi yaptığı, binlerce damacana suya milyonlarca lira akıttığı ortaya çıktı. Sadece Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yolsuzluk iddiasıyla görevden uzaklaştırıldığı 2018 yılında su alımı yapmayan belediyenin, milyonlarca ton suyu nerede kullandığı da merak konusu oldu

Türkiye'nin hiçbir il ya da ilçesinde yapılamayan damacana su alım ihalelerinin İstanbul'da birçok ilçe belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Ataşehir Belediyesi'nin son 10 yılda yaptığı damacana ihaleleri ise şaşkınlık yarattı. 2010 yılında Türkiye'de sadece Ataşehir'de damacana su alım ihalesi yapıldığı ortaya çıkarken, 500 bin adet 19 litrelik damacana alımı yapıldığı görüldü. Bin 800 personeli bulunan Ataşehir Belediyesi'nin 500 bin adet yani 9 bin 500 ton suyu nereye harcadığı merak konusu oldu. Ataşehir Belediyesinin 2012 yılında ise 5 kez damacana su alımı ihalesine çıkması dikkat çekti. 2014'te de damacana su alımı için 3 kez ihaleye çıkan Ataşehir Belediyesi'nin 9 gün arayla iki ihale yapmasının nedeni merak konusu oldu.

GÖREVE İADESİNDEN SONRA SULAR DURULMUŞ!

Her yıl ortalama 500 bin adet damacana su alan belediyenin 2015 yılında sadece 1 ihaleye çıkması ve 40 bin adet damacana alımı yapması aradaki çarpıklığı gösler önüne serdi. 2016'da da 25 bin damacana su alan belediye, 2017 yılında yeniden eskiye dönerek, 4 ihale ile binlerce damacana suya milyonlarca lira akıttı. Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluklar iddiasıyla görevden alındığı yıl olan 2018 yılında ise damacana su ihalesi gerçekleşmedi. İlgezdi'nin göreve iadesinin ardından damacana su alım ihaleleri azalan Ataşehir'de su alım miktarının da düştüğü gözlendi. Öyle ki, 14 ay su almayan belediye 14 Mart 2019 tarihli ihalesinden sadece 15 bin adet damacana su ile yetindi. Bu arada bazı ihalerlerin de davet usulü yapıldığı görüldü.

Oğuz Karamanlı'nın "Adı gibi 'Battal' ihaleler" isimli köşe yazısını okumak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.