Sultangazi'de önce namaz sonra kavga

Sultangazi'de önce namaz sonra kavga
Sultangazi’de cami hocasının izne çıkmasının ardından gönüllü müezzinlik yapan Ali Turan, yanlış namaz kıldırdığını iddia eden Faik Uygun ile kavga etti. Kavgada Turan, Uygun’u karnından ve göğsünden bıçakladı. Uygun, götürüldüğü hastanede tedavi altına alınırken, Ali Turan tutuklandı

Olay, Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hz. Ali Camii'nin hocası İbra-him Sürün, kızının düğünü için izin aldı. Camii cematinden olan Ali Turan, Sürün'ün izinli olduğu sürede gönüllü olarak camiide müezzinlik yapmaya başladı. Turan ile akşam namazı kılmak için camiye gelen Faik Uygun arasında 'Yanlış namaz kıldırdı' iddiasıyla tartışma çıktı. Namaz sonrası Uygun sokak başında Ali Turan'ı bekledi. Turan geldiği sırada ikili arasında tartışma devam etti. 77 yaşındaki Turan, meyve bıçağıyla Faik Uygun'u karnından ve göğsünden bıçak-ladı. Uygun hastaneye kaldırıldı. Turan ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Nasıl yaptı halen anlamış değiliz

Görgü tanığı Yılmaz Ars-lan, “Ali ağabey bu camide müezzinlik yapıyordu. Bazı kişiler 'sen müezzinlik yapma' dedi. Ya-parsın, yapamazsın diyerek tar-tışma yaşıyorlar. O arada elim olay meydana geldi. Gönüllü mü-ezzinlik yapıyordu. Diyanete bağlı değildi. Üzüldük şahsen keşke ol-masaydı onu yapacak bir insanda değil. Nasıl yaptı halen anlamış değiliz” dedi. Camiye sık sık gel-diğini söyleyen Hayrettin Alkış ise “Kavga etmişler. İkisi de cami ce-maatindendi. Ali ağabey bizim müezzindi bazen hoca olmayınca namazları kıldırıyordu. Bıçakla-nan kişi de cami cemaatindendi. Namazı yanlış kıldı iddiası doğru değil” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.