Tablet cepte cep ise iptal!

Tablet cepte cep ise iptal!
Esenyurt Belediyesi 45 meclis üyesine belediye kasasından dağıtılması planlanan lüks cep telefonlarına Gazete Damga’nın haberi engel olurken, yeni bir skandalın yine 2017 yılında yaşandığı ortaya çıktı. Meclis üyelerine daha önce de halkın parasıyla son model tablet verildiği belirlendi

İstanbul’un AK Partili belediyelerinden Esenyurt’ta bir skandal daha patlak verdi. İlçenin eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde gerçekleşen bir ihaleyle, içlerinde, AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin de bulunduğu 45 yerel siyasetçiye, son model program ve işlemciyi barındıran pahalı tabletler hediye edildi. Hediyenin para kaynağı olarak da belediye kasasına başvuruldu.

150 bin TL'ye mal oldu
Belediye, 2017/44846 sayılı ihaleyle, “Belediyemiz Meclis Üyeleri tarafından Kullanılmak Üzere Malzeme Alım İşi” başlığında 45 tablet alımı için düğmeye bastı. Şubat ayı sonunda sözleşmesi imzalanan ihale kapsamında, tabletlerin en geç 15 gün içinde idareye teslim edilmesi istendi. Toplamda 149 bin 500 TL karşılığında yüklenici firmayla anlaşan belediye, tabletleri bir meclis toplantısında dağıttı. Tabletlerin ortaya çıkan birim maliyeti ise 3 bin 322 TL.

esenyurt tablet ihale

Son model tablet
Belediye meclis üyelerine halkın parasıyla son model akıllı cep telefonlarının verileceğinin haber yapılması üzerine, CHP’li üyeler sert tepki göstermiş, böyle bir şeyin mümkün olmayacağı yönünde ifadeler kullanmıştı. CHP Grubu adına yazılı bir açıklama yapan sözcü Yavuz İren ise haberin, kendilerini yıpratmak üzerine yapıldığını ileri sürmüştü. Akıllı cep telefonu ihalesinin haber sonrası iptal edilmesi kamuoyunda şok etkisi yaratırken, CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri bu kez de belediye kasasından hediye edilen son model tabletle gündeme düştü.

Haberimiz yoktu!
Konuyla ilgili açıklama yapan bazı meclis üyeleri de kendilerine belediye tarafından tablet verildiğini kabul ederek, “Belediye bütçesinden alındığından haberimiz yoktu. İçinde faaliyet raporlarının yer aldığı söylenerek hepimize birer adet tablet verildi” demekle yetindi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.