Tavuklar ranta kurban gitti!

Tavuklar ranta kurban gitti!
Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi’nde aralarında İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’in de evinin bulunduğu 15 kaçak yapıyı yıktı. Yıkımın ardından İlçe Başkanı Bek, “Çayırdere’de kümes hayvanları ihmal yüzünden telef oldu” paylaşımını yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada ise “Siyasi rant temin etmeye yönelik çirkin ve basit bir karalama” karşılığı verildi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın göreve geldiği günden bu yana özellikle üzerinde durduğu kaçak yapıların tespiti ve yıkılması ile ilgili mücadele Silivri’de yeni bir tartışma başlattı. Silivri Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığıekiplerinin de katılımıyla 10 Kasım'da Çayırdere Mahallesi’nde 15 adet kaçak yapıyı yıktı. Yıkımdan bir gün önce kaçak yapı sahiplerinin arandığı ve evlerin boşaltılması istendiği öğrenildi. Sonrasında 15 mal sahibine eşyalarını ve hayvanlarını canlı bir şekilde teslim aldıklarına dair tutanaklar imzalatıldı. Ardından 1230, 1233, 1010 ve 1005 parseller üzerinde yer alan maliye hazinesine ait alanlara inşa edilen kaçak yapılar, 775 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesine göre alınan encümen kararına istinaden Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.



Bek’in de evi yıkıldı

Silivri İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’e ait olan kaçak tek katlı müstakil ev de yıkılmaktan kurtulamadı. Bek, daha önce yıkım kararı ile ilgili yapılan tebliğler sonrası idare mahkemesinden iki defa yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Yıkımın ardından İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nın Twitter hesabından telef olmuş kümes hayvanlarının fotoğrafları paylaşıldı. Hayvanların ölümünü uygunsuz yıkıma bağlayan paylaşımda, “Silivri Belediyesi’nden tebligatsız ve önlemsiz yıkım. Sonuç; onlarca hayvan telef oldu. Mutlu musun Silivri?” ifadeleri kullanıldı.
 


İhmal yüzünden oldu

Kaçak evi yıkılan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek de sosyal medya hesaplarından benzer fotoğrafları paylaşarak, “Çayırdere’de kümes hayvanları ihmal yüzünden telef oldu. Bizim hayvanseverlerden maalesef tık yok. Sizin can dostlarımız dediğiniz sadece kedi ve köpekler mi?” açıklamasını yaptı. Bek, yıkımın ısrarla kanunsuz olduğunu savunarak telef olan kümes hayvanlarından Silivri Belediyesi’nin sorumlu olduğunu, insanların mallarının peşine koşarken o telaşla hayvanları nereye koyacaklarını akıl edemedikleri için telef olduklarını söyledi.

refik bek
 


 

Yasal işlem yapılacak

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar sonrası Silivri Belediyesi de yazılı bir açıklama yaptı ve yıkımın yasal prosedüre uygun bir şekilde tamamlandığını yineledi. Açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Çayırdere Mahallesi'nde, yasal prosedürü tamamlanarak gerçekleştirilen yıkım işlemleri sonrasında, bir partinin kurumsal kimliği ve söz konusu partinin ilçe başkanı tarafından sosyal medyada bir paylaşımda bulunulmuş, belediyemiz haksız ve usulsüz bir yıkım işlemi yapmış gibi takdim edilerek, belediyemiz töhmet altında kalacak şekilde bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca, yapılan paylaşımla, telef olduğu iddia edilen hayvanların belediyemiz tarafından itlaf edilmesine sebep verildiği izlenimi yaratılmak suretiyle infial oluşturulmaya çalışılmıştır. Geçmiş dönemlerde, hangi gerekçeler ve sebeplerle kaçak yapılaşmalarına müsamahakâr davranıldığı kamuoyunca malum olan paylaşım sahipleri gayet iyi bilmektedirler ki belediyemiz tarafından yapılan işlemler yasalara ve yasalarda belirtilen sürelere ve usullere uygun olarak gerçekleşmiştir. Böyle olmakla birlikte, yapılan sadece siyasi rant temin etmeye yönelik çirkin ve basit bir karalamadır. Belediye hizmetlerinde temel şiarımız 'Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir' olduğunu tekraren hatırlatarak, Belediyemiz aleyhinde gerçeklerle bağdaşmayan paylaşımlar yaparak, tüzel kişiliğimizi hemşehrilerimiz nezdinde küçük düşürücü eylemlerde bulunanlar hakkında yasal işlemler için gereğinin yapılacağını kamuoyumuzun bilgilerine arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

refik bek silivri tavuk
 



Bilgi verilmiş

Silivri Belediyesi’nden alınan bilgilere göre 775 sayılı gecekondu kanunun 18. maddesi gereğince yıkımdan önce kaçak yapı sahiplerine tebliğ zorunluluğu olmadığını, mahalledeki 15 kaçak yapı sahibinin de yıkımdan bir gün önce telefonla arandıkları ve yıkım bilgisini verdikleri de öğrenildi. Ayrıca kaçak yapılarda ki tüm hayvanların da yıkımdan zarar görmediği, hayvan sahiplerinin canlı olarak hayvanlarını teslim aldıklarının tutanakla imza altına alındığı da gelen bilgiler arasında. 



GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜLER!

Adeta siyasete kurban giden tavuk, ördek gibi sayısız kümes hayvanının göz göre göre ölüme terk edilmesinin tartışmaları ise hala sürüyor. Hayvan sahipleri, yıkımın ardından canlı olarak teslim aldıkları hayvanlarını barınacak geçici yer bulmak yerine gelişigüzel bırakmayı tercih etmelerinin acı sonucunun sorumluluğunu ise Silivri Belediyesi’ne yıkmaya kararlı. Aralarında İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’in de olduğu bir gurubun sosyal medya üzerinden devam eden suçlamalarına vatandaşlardan da tepki gecikmedi. Hayvanların yıkımın kanunsuz gerçekleştiği için telef olduğu açıklamalarına “Neden hayvanlarınıza sahip çıkarak güvenli bir yere taşımadınız?” diye soran vatandaşlar sorumluların ceza almasını istiyor. Müge Cesur Özmen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.