Tecavüz et seni aklayacağım!

Tecavüz et seni aklayacağım!
Yedikule'de görevli asistan doktor S.E.'nin hemşire H.Z.'ye “Nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Sanık S.E. yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat etti.

Yedikule'de görevli asistan doktor S.E.'nin hemşire H.Z.'ye “Nitelikli cinsel saldırı"da bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Sanık S.E. yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat etti. Karar sonrası H.Z. ağlama krizine girerken, avukat Feyza Altun, başka hemşirelerin de aynı doktorun tacizine uğradığını beyan ettiğini belirterek, “Hala delil yetersizliği deniyorsa bu mahkemelerin erkeklere tecavüz et, seni aklayacağım demesidir” tepkisini gösterdi.

KARAR AÇIKLANDIKTAN SONRAHEMŞİRE AĞLAMA KRİZİNE GİRDİ

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E.'nin hemşire H.Z.'ye “Nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Şüpheli S.E. mağdur hemşire ile arasında ilişki olduğunu savunarak, zorlama olmadığını savundu. Hemşire H.Z. ise sanığın kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini beyan etti. Dün görülen duruşmada, Mahkeme, S.E.'nin atfedilen suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatına karar verdi. Ağlama krizine giren H.Z. diğer duruşması izleyen kadınların desteğiyle salondan çıkarıldı.

TÜRKİYE İÇİN VE TÜRKİYE'DEKİ KADINLAR İÇİN UTANÇ KAYNAĞI!

Adliye önünde yapılan açıklamada H.Z.'nin avukatı Feyza Altun, "Bu karar Türkiye için ve Türkiye'deki kadınlar için utanç kaynağıdır” dedi. “Türkiye'de hiçbir kadının artık güvende olmadığının mahkeme eliyle tescil edilmiş olduğu bir karardır” diyen Altun, “Fail kendi fiilini kabul etmesine, önce bizim aramızda gönül ilişkisi vardı demesine, bütün bunları çürütmemize, rağmen, mahkeme tüm delillere rağmen delil yetersizliği dedi. Başka hemşireler aynı doktorun tacizine uğradığını beyan etmesine rağmen hala delil yetersizliği deniyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin erkeklere tecavüz et, taciz et, seni aklayacağım demesidir” diye konuştu.

ana-fotoya-gom-foto-altini-bagla.jpg

BU KARAR KABUL EDİLEMEZ

Avukat Feyza Altun, “Bunun bu kararın tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir. Bütün itiraz yollarını kullanacağız. Bu kararın bozulması için elimizden geleni yapıp kadın mücadelemizi asla bırakmayacağız" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.