Tehlike çanı

Tehlike çanı
24 Haziran öncesinde Bağcılar'da erken seçim çalışması yapan İYİ Partililere bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1'i ağır 5 İYİ Partili yaralandı. İYİ Partililer saldırıyla ilgili MHP'yi suçlarken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Öylesi bir tavır maksatlıdır, fırsatçılıktır" dedi

Bağcılar'da seçim standı açan İYİ Partili gruba, ellerinde sopa ve bıçak bulunduğu belirtilen grup saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda parti standında bulunan 8 kişi yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastane önünde açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Genel Sekreteri Dursun Aksu, "Standımıza 50-60 kişilik grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Bir arkadaşımızın durumu ağır" diye konuştu. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay sonrası kaçan 8 şüpheliyi gözaltına aldı. İYİ Parti'den yapılan açıklamada ise "Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz" denildi.

İyiler mutlaka kazanır
Olayla ilgili İYİ Parti Genel Başkan yardımcılarından Lütfü Türkkan “Bağcılar'da İYİ Parti standına yapılan bıçaklı saldırıda yaralı kardeşlerimiz var. Bunu reva görenlere sormak istiyorum; ülkenin bekası dediğiniz bu mudur? Bu kaosa, bu gerginliğe, bu vandallığa son vermek için İYİ Parti iktidar olacak” açıklamasını yaptı. İYİ Parti’nin diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ise saldırıyla ilgili olarak sosyal medyadan, “Bağcılar İlçe Başkanlığımızın imza standına kötüler tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset başarılarını milletimizi kutuplaştırmada bulan çaresizlerin cinnetidir. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükûnet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. Merak etmeyiniz iyiler mutlaka kazanır. Twitlerimizdeki açıklama İYİ Parti’mizin resmi açıklamasıdır” ifadelerini kullandı.

Sorumlusu Bahçeli'dir!
Saldırıyla ilgili en sert açıklamaysa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu, “Saldırıya uğramışız. Saldıranlar elbetteki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Hayatları boyunca bir tek PKK’lıyı ittiremeyenler, şehitlerimizin kanını yerde bırakanlar şayet bağrımıza bıçak saplıyorsa it’e değil sahiplerine hesap sormak boynumuzun borcu olsun. Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” açıklamasını yaptı. İYİ Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. İyiler mutlaka kazanır” denildi.

Türkiye savaşa gitmiyor
Saldırının yaşandığı Bağcılar Meydanı'nına giden ve burada konuşan Akşener, "Dün burada gerçekleşen o müessif olayı kınıyorum. Tesellimiz herhangi bir can kaybının bulunmamış olması. Türkiye sadece bir seçime giriyor. Türkiye savaşa gitmiyor. Türkiye'de yaşayan insanların siyasi görüşlerinden bağımsız can güvenlikleri, mal güvenlikleri ve her şeyleri bu ülkeyi yöneten iktidarın ve devletimizin garantisi altındadır, emaneti altındadır. Buradan sayın içişleri başkanına, başbakanı geçtik, sayın cumhurbaşkanına sesleniyorum. Çünkü bu konunun muhatabı onlardır. Derhal, hukuki ve adli konuları çok sıkı takip etmelerini, benim de şahsen bu konuyu sıkıca takip edeceğimi sizler aracılığıyla iletmek isterim. Hastanede yatan 2 arkadaşımız var. 9 kişi yaralı 1'si ağır. Diğeri nispeten daha iyi, hastanede yatıyorlar. 7 arkadaşımız ayakta tedavi olarak çıktılar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

Karataş: Mesele taciz olayıdır
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise saldırıyla ilgili skandal bir iddia ortaya attı. "Bu meseleyi partimize mal etmek alçakça bir ithamdan öteye gitmeyecektir. Mesele hukuka intikal etmiştir, tacize uğrayan kadın polis memurunun şikayeti üzerine tacizci ve arkadaşları gözaltına alınmıştır" diyen Karataş, İYİ Partililerin yola çıktıkları gün itibarıyla mağdur edebiyatı ile popüler olma yolunda çaba sarf ettiğini belirtti. Meselenin başlangıcının emniyet kayıtlarında mevcut olduğunu aktaran Karataş, bir kadın emniyet mensubuna yapılan taciz neticesinde gerilen ortamdan sonra halkın yoğun tepkisinin fiili bir duruma dönüştüğünü, gayriahlaki tutuma ders verme niyetinin böyle bir sonuç doğurduğunu anlattı. Karataş açıklamasında, "Mesele hukuka intikal etmiştir, tacize uğrayan kadın polis memurunun şikayeti üzerine tacizci ve arkadaşları gözaltına alınmıştır. Her şey ulu orta yaşanırken ve göz önündeyken bu iftiraları atmak hadsizliktir" ifadelerine yer verdi.

Böylesi bir tavır maksatlıdır
MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın da Bağcılar'da İYİ Parti standına yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. "Eleştiri ve sözlü değerlendirmeleri, müstakbel veya tasarlan-
mış bir eylem için gerekçe göstermek, ucuz ve yapay bir üste çıkma yöntemidir" diyen Yalçın, "Böylesi bir tavır maksatlıdır, fırsatçılıktır" ifadelerini kullandı. Yalçın, "24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle erken Genel Seçimlerde Cumhur İttifakının açık ara önde olduğunun kamuoyu yoklamalarıyla belirginleşmesi, rakiplerimizi kara kara düşündürmektedir. Seçimler öncesinde alınacak mukadder yenilginin faturasını şimdiden MHP’ye çıkarmak için en adi, en pespaye tezgâhlar kurulmuştur. İp’li ipsiz önüne gelen; parti standına yapılan saldırıyı fırsat bilerek meselenin aslı astarı ortaya çıkarılmadan doğrudan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ağır ifadelerle suçlamış, hedef göstermiştir. Amaçları MHP ve onun saygın Lideri hakkında kamuoyunda soru işaretleri oluşturmak, aleyhte algı yaratmak ve bu sayede Cumhur İttifakının millet nezdindeki yüksek itibarını zedelemektir. İstanbul’daki saldırıları vesile ittihaz ederek Sayın Genel Başkanımıza karşı haksız yere hücuma geçenlerin yaptığı iş; siyasi ahlaksızlık, düşkünlük ve edepsizliktir. Suretihaktan görünmeye çalışırken kendi seviyesizliklerini ortaya koyan, ismini anmaya bile değmeyecek sosyal medya kabadayılarının içine yuvarlandıkları perişanlık ortadadır. Her yaşanan olay dolayısıyla bu eleştirilerin sahiplerini ‘azmettirici’, olarak değerlendirebilmek için akılsız, izansız ve idrakten nasipsiz olmak icap eder” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.