Tehlikeli inatlaşma!

Tehlikeli inatlaşma!
Büyükada İskelesi'nin üst katında bulnan TÜGVA İlçe Temsilciliği'nin tahliye etmek isteyen İBB zabıtası ile polis karşı karşıya geldi. İskelede yapılan karşılıklı basın açıklamaları tansiyonu yükseltirken, birbirine zıt birçok açıklama yapıldı. İBB yetkilileri ellerinde tahliye kararı olduğunu belirtirken, TÜGVA'nın avukatları İBB'nin kendilerine açtığı bir tahliye davası olmadığını belirtti

Büyükada'daki Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine salı günü başlayan gerginlik devam ediyor. İBB, binanın tahliyesi için ellerinde mahkeme kararı olduğunu açıklarken, TÜGVA yetkilileri ise kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu belirtti. Tahliye girişimi sırasında polis ile İBB zabıta ekipleri ve bazı vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Sonrasında, iskele çevik kuvvet polisi tarafından kapatıldı. Çarşamba günü Büyükada'daki Şehir Hatları Vapur İskelesi'nin önünde arka arkaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu basın açıklamaları yaptı. Basın açıklaması sırasında TÜGVA üyeleri ile CHP'liler arasında zaman zaman sözlü tarttışmalar yaşandı. İBB ise mahkeme kararına rağmen tahliye işlemini engelleyen kişi ve kurumlar için hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.



Ticari alana çevirmişler

Gerginlik devam ederken İBB Sözcüsüğ Murat Ongun bir paylaşım yaparak, “İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar. “Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız” dedi. Ongun, TÜGVA'ya kiralanan binada yapılmış kına gecesinin fotoğraflarını paylaştı. Ongun ilk paylaşımında ise “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi'ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” açıklamasını yapmıştı. 


Aleni suç işleniyor

Tahliye tartışması devam ederken İYİ Parti;'den İBB'ye destek geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Büyükada İskelesi’nde TÜGVA tahliyesinde yaşananlar tam bir rezalet! Polis hangi hakla mahkeme kararını çiğner? Kaymakam nasıl olurda yargıya karşı çıkar? Hukuksuzluğu bu memlekette normalleştiremeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz” tepkisini gösterdi. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise Murat Ongun'un paylaştığı kına fotoğraflarına atıfta bulunarak, “TÜGVA’nın Büyükada İskelesi'nde aylık 2 bin TL'ye kiraladığı İBB'ye ait iskelenin iştigal alanı; Şuurlu gençlik yetiştirmek değil; yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar temalı organizasyon muş!” eleştirisinde bulundu. Özkan, “Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin neticesi nedir diye sorarsanız? Mahkeme kararına rağmen, tahliye edilmesi gereken TÜGVA vakfının yanında yer alan polis. Hukuk devletinin temelleri bu ve benzeri talimatlarla sarsılır. Aslolan bağımsız yargı kararlarıdır. Aleni suç işleniyor” dedi. 



Aldığınız emir kanunsuzdur

Tartışmaya dahil olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Adalıların kullanması gereken iskeleyi Bilal Erdoğan'ın TÜGVA'sına vermişler. Mahkemenin tahliye kararına rağmen İBB yetkilileri darp edildi" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal adıgüzel de “Mahkeme kararına rağmen Büyükada İskelesi’ni tahliye etmeyen TÜGVA ve mahkeme kararına rağmen devlet gücüyle TÜGVA’ya kol kanat gerenler yaptığınız kanunsuzdur, aldığınız emir kanunsuzdur. Milletin malına çöküp, yandaş vakıflara peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz” serzenişinde bulundu. İYİ Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ da tartışmaya dahil olarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde devlet kurumları karşı karşıya getirilmemişti. Mahkemenin TÜGVA kararına karşı kaymakam ve polisin direnç göstermesi, tek adam rejiminin ülkemizi ne kadar tehlikeli bir noktaya getirdiğinin göstergesidir” açıklamasını yaptı. 



Derebey değil belediyesiniz

AK Parti cephesinden ise TÜGVA'ya destek geldi. İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Zorbalık yapmayın. Derebey değil belediyesiniz. Demokrasiye hukuka uyun. Halkı ayrıştırmayın, ötekileştirmeyin. Kendiniz gibi düşünmeyenlerin hakkını hukukunu gasp etmeyin. Bu usulsüzlükle Adalar'da CHP'nin kaybettiği 6 milyon ve 978 at garabetinin üstünü de örtemezsiniz” çağrısını yaptı. Kabaktepe, “16 milyon İstanbullunun başkanlığını sözde değil özde yapın. Sadece yandaşların başkanı olmayın. En önemlisi gençleri hedef yapmayın. Adalar'da TÜGVA ilçe binasına yapılan hukuksuzluğun takipçisiyiz” ifadelerini kullandı. 


Partizan zihniyetin tezahürü

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu da “TÜGVA’nın yasal kiracısı olduğu Adalar’daki temsilciliğinden çıkarılmak istenmesi, CHP’nin partizan zihniyetinin tezahürüdür. CHP İl Başkanının üstüne vazife olmadığı halde, örgütüyle birlikte adeta mekan basması hadsizliktir. İdari bir uyuşmazlığın çözümü hukuktur” dedi. AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner de tepki göstererek, “Hukuki bir işlem sürerken, ortada tahliyeyi emreden bir mahkeme kararı yok iken, TÜĞVA’ya ait kiralanmış bir yerin tahliyesini zor yoluyla gerçekleştirmek, gücün partizanca kötüye kullanması demektir. Bu keyfiliğe ve hukuksuzluğa hep birlikte hayır demeliyiz” açıklamasını yaptı. 



İBB'NİN AÇTIĞI BİR TAHLİYE DAVASI YOK!

İBB'nin tahliye karaına en sert tepki AK Parti MKYK Üyesi hukukçu Mücahit Birinci'den geldi. “Bırakın kararı vs, İBB, bir gençlik vakfına, açık bir şekilde düşmanlık yapıyor” diyen Birinci, “Pervin Buldan ile fidan diken, ona güzellemeler yapanlar, söz konusu TÜGVA olunca kin kusuyorlar. Bunun sebebinin tahlilini sizlere bırakıyorum” ifadelerini kullandı. İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, “Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır” sözüne tepki gösteren Birinci, “Hukukçu danışmanınız yok mu? Sizler nasıl yöneticilersiniz? Vakfı sizlere karşı savunuyorum. TÜGVA'yı sizlere karşı savunuyorum. Başlatın hukuki süreci bakalım” diye meydan okudu.



Tam şark kurnazlığı

Tahliye hakkında da konuşan Birinci, “İBB'nin TÜGVA'ya karşı tahliye davası yok. Gösterdikleri karar da,TÜGVA'nın açmış olduğu tespit davasındaki, tedbir talebinin reddi kararı. Bu tahliye için hukuki gerekçe olamaz. Tahliye için, İBB'nin Sulh Hukuk Mahkemelerinde açacağı davada, karar alması şart.Tam şark kurnazlığı. Ancak bu noktada da, kira bedelini tam ve zamanında yatırmak dahil, kira sözleşmesine tam ve eksiksiz olarak uymuş olan TÜGVA'nın, kiralanan yerden tahliyesi noktasında bir mahkeme kararı imkansıza yakın gözüküyor. Zaten İBB de bunu bildiği için, tahliye davası açamıyor” açıklamasını yaptı. 


YENİ BİR YALAN PİYASAYA SÜRÜLDÜ

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, TÜGVA'nın ilgili yeri 3. bir kişiye kiraladığı, kına organizasyonu yapıldığı şeklindeki iddiasına yanıt veren TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği, sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Söz konusu organizasyonlar, ile vakfımızın hiçbir alakası olmadığı gibi herhangi bir firmaya ticari bir anlaşma da sözkonusu değildir. Organizasyonlardan biri TÜGVA'nın kira sözleşme tarihi olan 2018'den önce 2016'da yapılmıştır. İkinci organizasyon hakkında nasıl ve ne zaman yapıldığı gerçekleştiğine dair hiçbir bilgimiz olmadığı gibi ilgimiz de yoktur” denildi.

Ongun, özür dilemelidir

TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği'nin kimseye kiralanmadığının belirtildiği açıklamada, “Bunlar habersizce kapı kilidimizi değiştirip, eşyalarımızı gasp eden kumpasçıların düzenlediği oyundur. CHP'li İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaptıkları hukuksuzlukları, gaspı, işgali ve gençlere şiddeti unutturmak için yeni bir yalan piyasaya sürmüştür. Yalanlar değil hakikat kazanazak. Gençler CHP faşizmini yenecek” ifadeleri kullanıldı. TÜGVA Avukatı Seçkin Koç da “İBB, dava açması durumunda dahi kazanma şansı olmadığından dava açamadı. Yani bir tahliye kararı yok ve tahliye edilmesi de söz konusu olamaz” açıklamasını yaptı. TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Emrah Atilla ise Ongun'un paylaşımına, “CHP’li Murat Ongun’un TÜGVA Adalar İlçe Merkezi’ni 3. firmalara kiraladı diye servis ettiği görüntüler 2016 yılına aittir. TÜGVA bu alanı 2018’de kiralamıştır. Murat Ongun’dan bu yalan paylaşımını silmesini ve TÜGVA’dan özür dilemesini bekliyoruz. Yalan değil hakikat kazanacak” ifadelerini kullandı. 


EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.