Turan Taşkın Özer: İBB'den 30 yıl alacağımız var

Turan Taşkın Özer: İBB'den 30 yıl alacağımız var
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, ilçe gündemine ilişkin Damga'ya konuştu. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduktan sonra Beylikdüzü'ndeki İBB hizmetlerinin ilçe tarihinde görülmemiş kadar arttığına dikkat çeken Özer, “Son yıllarda İBB'nin proje anlamında Beylikdüzü'ne büyük faydası oldu. Doğrusu da buydu. Çünkü Beylikdüzü olarak İBB'den 30 yıllık alacağımız var. 30 yıldır buraya uğrayan olmamış” dedi

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer'le hem ilçe gündemine ilişkin hem de ilçe başkanlığına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Beylikdüzü'nün İstanbul'daki örnek ilçelerden biri olduğunu kaydeden Özer, “Bu anlamda yerel yönetimimizin çok önemli başarıları var. Hem Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık hem de ekibi canla başla çalışıyor” dedi. İlçe başkanlığı olarak kendilerinin de her zaman bu hizmetlere destek olmak noktasında yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydeden Özer, “Burada belediyemizle uyum içinde, halkımıza en iyi hizmetin yapılması noktasında biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.



Kazılmadık yer kalmadı

Ekrem İmamoğlu'nun eski Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Özer, “Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olunca da doğal olarak Beylikdüzü'ne karşı bir hassasiyet gösterdi. İBB'nin ilçemizde çok önemli hizmetlerini gördük. Hatta bu yüzden epey bir şaşırdık. Çünkü daha önce ilçemizde İBB'nin gözle görülür bir hizmetini hiç görmemiştik. Ama şimdi İSKİ mesela ilçemizde kazılmadık yer bırakmadı. Eskiden yağmur yağdığında Gürpınar'a inen bir merkez vardı oraları su basardı şimdi basıyor mu? Yok. Eskiden yağmur yağardı kültür merkezinin olduğu bölgeyi sel götürürdü şimdi oluyor mu böyle şeyler? Yine yok. Gerçekten Beylikdüzü'nün 50 yıllık altyapı problemleri çözüldü. Ha biraz yollar bozuldu belki ama bunlar da zamanla düzeltilecek. İBB'nin proje anlamında Beylikdüzü'ne büyük faydası oldu. Ha 39 ilçeye eşit hizmet verildi ama biz hep söylüyoruz bizim Beylikdüzü olarak İBB'den 30 yıllık alacağımız var. 30 yıldır buraya uğrayan olmamış çünkü” ifadelerini kullandı.


Siyasi bakılmamalı

Beylikdüzü'ne gelecek metro projesinin uygulanmaya başlanması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının gerektiğini de belirten Özer, “Beylikdüzü'ne metroyu getirecek proje için Cumhurbaşkanı'nın imzası kaldı ama o imza atılmıyor. Bakın metro denilen şey sadece Beylikdüzü'ne hitap eden bir şey değil. Esenyurt'u, Avcılar'ı, Büyükçekmece'yi de etkileyecek önemli bir proje. Bunun onayının verilmemesi İstanbul halkına zarardır. Biz vatandaşın yararına olan her konuda giderken, metro konusunda imza atılmamasını, projeye başlanmasının engellenmesini doğru bulmuyorum. 2010 yılından beri Beylikdüzü'ne metro gelecek diyoruz, Ekrem başkan bu konuda bir adım attı. Hükümet de atmalı. Bu olayları siyasete indirgememek lazım. Bu hizmetten CHP'liler mi yararlanacak sadece? Bütün halk yararlanacak. O yüzden umarım bu konuda siyaseti bırakırlar” dedi.



Hizmeti engellediler

Metro konusunda olduğu gibi Gürpınar Siteler Bölgesi'nde de geçmişte çok ciddi engellemelere maruz kaldıklarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması noktasında önlerine engeller çıkardıklarını belirten Özer, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasıyla bu sürecin de aşıldığını belirtti. Özer, “Metro meselesine olduğu gibi geçmişte Gürpınar Siteler Bölgesi'nde de ayın şeyi gördük. Orada biliyorsunuz siteler bölgesi var. Oradaki binaların artık çürümekte olduğunu biliyoruz. Ekrem başkan Beylikdüzü Belediye Başkanı iken de bunları anlatırdı. Oradaki binalara girersiniz binanın kolonuna elinizi atsanız demirleri görürsünüz. Öyle viran olmuş bir yerdi. Buradaki mesele insan hayatıyla ilgili bir meseleydi. Ekrem başkan da Beylikdüzü Belediye Başkanı iken bunu sık sık ifade etti. O dönem gittik birçok görüşme yaptık. Bu binaların kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyledik. Ama önümüze yine o dönem bakanlık tarafından engeller çıktı, dönemin AKP'li İBB'si tarafından engeller çıkarıldı. Ekrem bey de inisiyatif alıp, 'bu insan hayatıyla ilgili bir durum' demişti. Ama iktidar sahiplerinin siyasi yaklaşımı kötü oldu. En sonunda ne oldu? Ekrem bey İBB Başkanı oldu. Şimdi Gürpınar'daki süreç hızlandı. KİPTAŞ'la birlikte orada seri bir kentsel dönüşüm süreci başladı. Yıkılan, temeli atılan bloklar var. Orada yeni bloklar yükseldi. Gürpınar'daki siteler bölgesinin çehresi de değişmiş olacak. O bölgede oturan insanlara şunu da söylemek isterim; Orada yapılan proje, onların hayatına dair bir projedir. İstanbul deprem kuşağında yer alan bir bölge. O binaların eski hali büyük bir risk taşıyor. O yüzden herkes kentsel dönüşüm konusunda gereğini yapmalı” diye konuştu.

turan taşkın özer
 


Çok şekersin başkan!

Alpullu şeker fabrikasını satın alan kişinin avukatlığını yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Özer, “En başta ben bir avukatım. Benim iş yaptığım firma o fabrikaları almadı. Doğuş Çay satın aldı. Benim müvekkilim olan firma Doğu Grup Limited Şirket. Kimdir bu? Doğuş Çay'ın Türkiye distrübütörüdür. Ben siyasete başlamadan önce 15 yıldır bu insanlarla çalışıyorum. Bu insanlar benim CHP ilçe başkanı olduğumu biliyor. Ama bu insanlarla benim iş ilişkim güvene dayalı bir iş ilişkisi. Ben kendi iş ilişkimi yürüttüğüm insanları karşıma almayı göze alarak, hayata bakış açımın gereğini yapıp Alpullu Fabrikası'nın satılmaması için 2 kere eylemlere katıldım. Beni bu yüzden Akşam Gazetesi'nde 'Çok şekersin başkan' diye manşet yaptılar. Sağ olsunlar çok da yakışıklı çıkmıştım. Dolayısıyla ben inandığım değerleri savundum o eylemlere katıldım. Döndüm müvekillerim şaka yaparak 'Taşkın gene gazetede çıkmışsın' dediler. Benim Doğu Grup'la çalışmam devam ediyor. Herkes işine profesyonelce bakıyor. Ben avukatım bu benim mesleğim. Biri mesleğimi sorunca ben ilçe başkanıyım demiyorum avukatım diyorum. Siyaset gelir geçer bir görevdir. Avukatlık işe benim ömür boyu yapacağım mesleğimdir. Böyle bir eylem gene olsa gene giderim. Bundan da asla gocunmam. Ben dünya görüşümün gereğini yaptım” ifadelerini kullandı.


DÜPEDÜZ YALAN YAZIYORLAR

Kendisinin ağabeyi olan Seçkin Özer'in İBB'den çok sayıda ihale aldığı yönündeki iddialara da cevap veren Özer, söz konusu iddialarının tamamının yalan olduğunu vurguladı. Özer, “Ekrem İmamoğlu döneminde burada Sevgi Barış Buluşmaları yapıldı. Benim ağabeyim müzik yönetmeni. Bu işin ehlidir. Türk müziği mezunudur. 20 yıla yakındır bu işi yapmıştır. Piyasaya bir gidip sorsunlar müzik yönetmeni aranjör diye birçok sanatçı ağabeyimi tanır. Ağabeyimi de Ekrem başkan davet etti, Sevgi ve Barış Buluşmaları için gel bu işi yönet dedi. O zamanlar abimin firması da yoktu. Prodüksyon yapabilmek için sonradan firmayı kurdu. Kendisi birçok sanatçıyı da tanıyor etkinliklere davet edebiliyor. Ama öyle bir haber çıkardılar ki; 'CHP'li ilçe başkanının abisi ihale aldı' diye. Yahu ağabeyim çok eski bir müzik yönetmeni. 90'ların sonundan beri müzik piyasasının içinde bir adam. Ulaşamayacağı bir müzisyen, tanımadığı bir sahne yok. Ağabeyimi bu anlamda danışman gibi değerlendirdiler hala da öyle değerlendiriyorlar. Ben o zamanlar 'çağırmayın ağabeyimi başkanım' dedim. Başkan da 'sen ne karışıyorsun' dedi. Ağabeyim yani danışman olarak çalıştı. İhale falan gibi bir şey almadı bunların hepsi yalan. İnsanlar da şunu anladı Ekrem İmamoğlu'na zarar verecek bir haber yapmak için yazıyorlar. Ama bu amaçla yazdıkları her şeye insanlar gülüyor. Bunlar yalan ya düpedüz yalan yazıyorlar” dedi.


ÇALIK'LA ARAMIZDA BİR PROBLEM YOK

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'la aralarında bir takım problemler yaşandığı yönünde geçmiş dönemde haberler yapıldığını da anımsatan Turan Taşkın Özer, bu iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirtti. “Bir şebeke var Beylikdüzü ile ilgili sabahtan akşama kadar yalan söylüyorlar” diyen Özer, “ Ben Mehmet başkana Mehmet abi derim. O benim için abim gibidir. Başım sıkışsa koşacak ilk insan kendisidir. Ha ben onu eleştiremem mi otururuz karşılıklı konuşur eleştiririm. O da beni eleştirebilir. Ama birileri öyle şeyler umdu ki; biz kavga edermişiz. Hatta birileri 'yumruklaştılar' diye iddia ortaya attı. Saçmalığa bak. Niye böyle yapıyorlar? Beylikdüzü'nde tıkır tıkır işleyen bir düzen var. Bu düzeni bozmak için böyle dedikodular çıkarıyorlar. Ama açık söyleyeyim, bu dedikoduları çıkaranlar avucunu yalayacaklar. O sebeple bunları hayal eden kimse boşuna bekliyor. Söylediklerinin tamamı yalan” dedi.
 

Barış Kış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.