Vahşete sessiz kalmayacağız

Vahşete sessiz kalmayacağız
Kırıkkale'de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının yanında boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut, cinayetinin ardından Türkiye ayağa kalktı. “Ölmek istemiyorum” diyen anne Bulut'un acısına, “Lütfen ölme anne” diye karşılık veren küçük kızın feryatları toplumda infial yarattı. Siyasilerden, ünlülere ve spor dünyasına kadar toplumun bütün kesimlerinden “Vahşete sessiz kalmayacağız” mesajları verildi

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut'un, sosyal medyada görüntüleri yürekleri dağladı. 10 yaşındaki kızının yanında ölüme terk edilen çaresiz kadının “Ben ölmek istemiyorum” deyişine “Lütfen ölme anne” diye karşılık veren küçük kızının feryatları bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Cinayete tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “'Ölmek istemiyorum' bugüne kadar cinayete kurban giden bütün kadınların çığlıydı aslında. 'Anne lütfen ölme' ise öksüz kalan evlatların gözyaşları. Şiddetle mücadelede kadın ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. İmamoğlu gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiği mesajını paylaştı.

CANİ EN AĞIR CEZAYI ALACAKTIR

Emine Bulut cinayetinin ardından hükümet cephesinden de kadın cinayetlerine yönelik sert mesajlar paylaşıldı. Bulut'un hayatına son veren katil Ferdi Baran'ın en ağır cezayı alacağını söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Vahşice katledilen Emine Bulut’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cinayetin hemen ardından saldırgan derhal tutuklanmıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı makamları tarafından caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır” dedi. AK Parti Sözücü Ömer Çelik ise “Rahmetli Emine Bulut'un hunharca katledilmesi karşısında milletçe derin bir üzüntü yaşıyoruz. Bütün kadın cinayetleri aynı üzüntüyü oluşturuyor hepimizde. Karşı karşıya kaldığımız vahşet hafızamızı yeniden aynı acıyla yüzleştiren, bundan sonra yapmamız gerekenlerle ilgili hassasiyetimizi daha da arttırması gereken bir durum” ifadelerini kullandı.

221 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

Kadın cinayetlerinin sayısının her geçen yıl arttığı da ortaya çıktı. 2019 yılında henüz yılın bitmemiş olmasına rağmen öldürülen kadın sayısı 221'e kadar ulaştı. Bu vahim tabloya ilişkin konuşan Aile Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Bizim kanunumuzda kadın cinayeti kavramı yok. Ama memleketimizde maalesef ki yetiştirilme tarzımızdan, gelenek ve göreneklerimizden, gelenek ve göreneklerimiz derken sakın saldırıya geçilmesin, milletimizin çok kıymetli gelenek ve görenekleri vardır, ama bu kadın cinayetlerinin sayıları ve gittikçe artan tablosu ortada” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.