Ya yeni bir hal ya da izmihlal

Ya yeni bir hal ya da izmihlal
Konya’da katıldığı iftarda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu İslam dünyasının kapsamlı bir iç muhasebeye ihtiyacı olduğunu söyledi. “Ülkemizin yeni bir vizyona, yeni bir hale, dik duruşa ihtiyacı var” diyen Davutoğlu, “Herkesi, yeni bir vizyonla birlikte yeni bir halle halleşmeye davet ediyorum. Ya yeni bir hal ya da izmihlal” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da katıldığı iftar programında önemli mesajlar verdi. Konuşmasında “Büyük bir muhasebeye ihtiyacımız var” diyen Davutoğlu, “Derin, samimi bir muhasebeye ihtiyacımız var. Sadece şahsi bir muhasebe değil bir neslin muhasebesi gerekli. Dedelerimiz büyük mücadeleler verdiler. Değer savunması yaptılar. Toplumun ortak değerlerini savunamayanlar, vatanı savunmakta acziyet gösterirler” diye konuştu.

Türkiye şu anda tarihi bir eşikte bulunuyor
Türkiye'nin tarihi, bir eşikte olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Babalarımızın çoğu okuma imkanı bulamamışlar. Her şeye rağmen Geçmişten gelen bir birikimimiz var. Bu birikim bir şahsa, gruba, bir siyasi görüşe ait bir birikim değildir. Bu birikim gelecek nesillerin en büyük sermayesidir. Küreselleşmenin etkisi devam ederken, değerlerimiz hoyratça yıpratılırken bizler bu değerleri nasıl koruyacağız? Kazanımlarımızı asla kaybetmemeliyiz” açıklamasını yaptı.

Düşünce özgürlüğü olmazsa olmazdır
İştişare ve emaneti ehline vermenin öneminden bahseden Davutoğlu, “Katar'da katıldığım konferansata bir genç, 'İslam dünyasındaki eksiklik nedir?' diye sordu. Ben de 'İslam dünyasındaki en büyük eksiklik bir iç muhasebe yapacak düşünce özgürlüğünden mahrum olmaktır' dedim. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde istişare anlamını kaybeder. Herkesin kendi düşüncesini rahatlıkla aylaşabileceği bir ortam olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.