Yatacak yeriniz yok! Yüksek fiyat veren evi kapıyor

Yatacak yeriniz yok! Yüksek fiyat veren evi kapıyor
Konut kiralarının fahiş derecede yükselmesi garibanın belini bükerken, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'dan ilginç bir açıklama geldi. Aşa, bazı ev sahipleri ve emlakçıların açık artırma usulüyle konut kiraya vermeye başladığını ifade etti. Aşa, kiracıların bu durumları tespit ettikleri durumda Ticaret Bakanlığı İl müdürlüklerine şikayet etmeleri gerektiğini söyledi

Son aylarda ev kiraları fahiş oranda arttı. Bazı bölgelerde bu artış yüzde 400'leri buldu. Özellikle öğrenciler bu artış karşısında zor durumda kaldı. Kira artışı her geçen gün devam ederken ev sahipleri, evi kiralamak isteyenlere, “İlandaki fiyattan daha yüksek fiyatı veren var” diyerek fiyatı yukarıya çekiyor, en yüksek fiyatı verene evi kiralıyor. Bu durum hakkında açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Çok yaygın olmamakla birlikte bize de bu konuda şikayetler geliyor. Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor. Aslında bir pazarlık usulü gibi uygulanıyor” dedi.


FAHİŞ FİYAT CEZASI UYGULANABİLİR

Serbest piyasada her ürün için bir pazarlık yapılacağını ifade eden Aşa, “Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat uygulayan kişileri de şikayet etmek gerekiyor. Kiracıyı mağdur eden fahiş fiyat artışı olduğu an cezai uygulama yapılır. Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası uygulanabilir. Kötü niyetle yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası var. Usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine iletilebilir” yolunu gösterdi. Bu arada kiraların fahiş derecede artması özellikle öğrencileri olumsuz etkiledi. Bir öğrenci yüksek kiraları protesto etmek için okulun önüne serdiği bir yatakta sabahladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.