Yolu unuttu!

Yolu unuttu!
Spor ve kültür sanat etkinlikleri için şehre gelecekleri 48 milyon liraya konaklatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, ‘ödenek yok’ diyerek Sındırgı-Yaylabayır yolunu bir yıl süreyle yarım bıraktığı ortaya çıktı.

ÖZEL HABER: ERCAN ÖZTÜRK - 2023 yılının bütçe toplantısında “Bütçeyi halka dokunarak harcıyoruz” diye övünen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a Sındırgı’dan tepki var. Kültür ve spor faaliyetleri için şehre gelecekleri 48 milyona beş yıldızlı, dört yıldızlı otellerde ağırlayan belediyenin bir yıldır Sındırgı-Yaylabayır yolunun “ödeneğimiz yok” diyerek yarım bıraktığı ortaya çıktı.

2 gün çalışıp gittiler
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bir seçimden önce Yaylabayır Mahallesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Köylülerin tepkisiyle karşılaşan Yılmaz ve Yavaş, yolu bir ay içerisinde bitirme sözü verdi. Başkan Yılmaz, verdiği sözden ancak 1 ay sonra iş makinelerini ve işçileri gönderebildi. Çok sayıda iş makinesi iki gün hummalı bir şekilde çalıştıktan sonra turizm sezonuna hazırlanan ilçelere gönderildi. Yaylabayır’da görüntü yaptıktan sonra Ayvalık'a turizm bölgelerine çekilen iş makinaları sonraki günlerde geri gönderildi. Ancak bu kez de makinaları kullanan personel başka çalışmalara kaydırıldı. İş makineleri ve ‘Büyükşehir Çalışıyor’ tabelaları günlerce yolun kenarına bırakılmış halde bekledi. Ardından Balıkesir Valiliği devreye girince yol çalışmasına yeniden start verildi. İki ayda 3-4 kilometrelik kısma ancak asfalt döküldü. Yolun tamamı ise 15 kilometreden oluşuyor.

ana-foto-icine-gom.jpg


Kamyon tozu yutuyoruz!
Damga’nın “Belediye mi otel mi?” haberinin ardından Sındırgı’nın Yaylabayır Mahallesi’nde oturan vatandaşlar yıllardır ödenek yokluğundan yollarını yapmayan Yılmaz’a tepki gösterdiler. İsmail Öztürk isimli mahalleli, “Yollarımız yapılacak diye çok sevinmiştik. Bir yıl süreyle ara verdiler. İmdadımıza cumhurbaşkanlığı seçimi yetişti. Seçim olmasaydı çalışma başlamazdı. Burada maden ocakları bulunuyor. Her gün yüzlerce kamyon oraya girip çıkıyor. Toprak yolu kullanıyorlar. Dolayısıyla mahallemiz toz bulutu içerisinde. Yaşanılacak gibi değil. Cumhurbaşkanlığı seçimleri önce bir ay içerisinde bitecek denildi. İş makineler, elemanlar gönderildi. Daha sonra turizm bölgesine kaydırdılar. İş makineler geldi ama kullanacak kimse olmadığı için tarlalara çekildi. Kültür- sanat etkinlikleri bizim toz yememizden daha önemli sanırım. Kanser olmamız, hasta olmamızın bir önemi yok. Halka dokunmak beş yıldızlı otellerde insanları ağırlamakla olmaz. Gelsin bizim halimizi görsün. Her gün toz yutuyoruz. Camları da açamıyoruz. Umarım bu defa gerçekten bitirilir” diye tepki gösterdi.

48 milyonluk misafir ağırlama!
Yol çalışmasını ödenek yokluğundan yarım bırakan belediyenin, 48 milyon liraya konaklama ihalesi yapması tepki çekmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı 2023 yılı içerisinde Balıkesir’e gelecek 36 bin 500 kişiden 6 bininin 5 yıldızlı otellerde, 12 bin 500 kişiyi 4 yıldızlı otellerde, 13 bin kişiyi 3 yıldızlı otellerde, 2 bin 500 kişiyi Uygulama otellerinde, 2 bin 500 kişiyi de kurum misafirhanelerinde ağırlanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.