Yüz yüze eğitim açıklamasına büyük tepki: Yolun sonu karanlık!

Yüz yüze eğitim açıklamasına büyük tepki: Yolun sonu karanlık!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in “Yüz yüze eğitim bizim en net irademizdir” açıklamasından sonra eğitim camiasından tepkiler geldi. Yetersiz önlemler ve artan koronavirüs vakaları varken yüz yüze eğitimde ısrar edilmemesi gerektiğini belirten öğretmenler ve Eğitim Sen, “Bu gidişle yolun sonu karanlık diyebiliriz. Gerçeklere rağmen bir yol izlenmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün İstanbul'da katıldığı programlarda “Yüz yüze eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz” demiş ve “Yüz yüze eğitim bizim irademizdir” açıklamasında bulunmuştu. Özer'in bu tutumunun doğru olmadığını ve yüz yüze eğitimde önlemlerin yetersiz olduğunu anlatan eğitimciler ise “yolun sonu karanlık” yorumunda bulundu. Öğretmen Eda Çiçek, “Okulların açık olması iyi ama okullardaki koronavirüs önlemleri gerçek anlamda yetersiz. Hala aşı olmayan ve aşı olmamak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazan öğretmenler var. Bu öğretmenler hala derslere girebiliyor” dedi. Matematik Öğretmeni olan Oğuz Noyan da “Sınıfta bir tane çocuğun aile bireyinin koronaya maruz kalması bile eğitimi sekteye uğratıyor” dedi.


SINIF MEVCUTLARI ESKİSİNDEN FAZLA

Milli Eğitim Bakanı Özer'in tutumunun yanlış olduğunu belirten Eğitim-Sen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; MEB'i duyarlılığa davet etti. Eğitim Sen, “Ek derslik ihtiyacını gidermek bir yana, yüz yüze eğitime başlandığı dönemde birçok ilimizde onlarca okul “depreme dayanıklılık güçlendirmesi” adı altında kapatılmış, kapatılan okullardaki öğrenciler farklı okullara dağıtılarak sınıf mevcutları daha da arttırılmıştır” dedi. Kış aylarının yaklaştığının da anımsatıldığı açıklamada, “Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sisteminin tüm sınıflarda hayata geçirilmesine dair herhangi bir çalışma söz konusu değildir. Kalabalık sınıf mevcutları da dikkate alındığında kış aylarının eğitim öğretim alanında oldukça sıkıntılı geçeceği öngörülmemiştir” ifadelerine yer verildi.


YETERLİ EK DERSLİK YOK

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamda “MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasını hayata geçirmemiştir. Yeterli ek derslikler planlanmamış, ek öğretmen atamaları yapılmamıştır. En az 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekirken, 15 bin öğretmen ataması yapılacağına dair son açıklama adeta kamuoyunu oyalamaya dönüşmüş ve bu atamaların 31 Ocak 2022’de yapılacağı ilan edilmiştir” dedi.
 

HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.