Netflix, Türkiye'deki depremzedeler için özel bir proje başlattı

Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedelerin travmalarını hafifletip hayata döndürmeyi amaçlayan projeye bir yenisi daha eklendi.

Renkli Düşler Sahne Projesi kapsamında depremzedelere özel günlük oyunlar, atölye çalışmaları, konserler ve film gösterimleri gerçekleştirilecek. Bugün düzenlenen basın toplantısında #BirlikteHayal Edin sloganıyla sosyal medyada yürütülen projenin detayları ortaya çıktı.

Netflix Türkiye ve İhtiyaç Haritası, ülkemizdeki kreatif birlik, koopetarif ve derneklerle güçlerini birleştirdi.

Türkiye Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği Yaratıcı Endüstriler Meclisi'nin düzenleme gücü ve desteğiyle düzenlenecek projelerin yaratıcıları ve uygulayıcıları ile 70'in üzerinde özel tiyatronun katılımıyla kurulan Tiyatro Kooperatifi, Sanat ve sanatın kesiştiği nokta burasıdır ve sanat endüstrisi yaratıcı ekonomi içindir. Önde gelen bir eğlence hizmeti olan Netflix, gösterilecek film ve belgeseller için içerik sağlar ve projelere fon sağlar. Ben buradayım. İlk günden itibaren kullanılan İhtiyaç Haritaları, yerel ihtiyaçları belirler ve projelere operasyonel destek sağlar.

TOBB Türkiye Yaratıcı Endüstriler Meclisi Başkanı Ata Kavame, projeyi kamuoyuna tanıtmak için 18 Nisan Salı günü İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Hayal kurmanın, hayalleri gerçekleştirmek için çabalamanın, yeniden umut etmenin ve umudu tazelemenin her yaştan insan için şifanın en önemli adımları olduğunu biliyoruz.Renkli rüyalar, ufkunu genişletecek hikayeler, heyecanlandıracak fikirler olmasını tercih ederiz. büyük acılar yaşamış küçükleri kaybetmek... O meraklı, parlayan gözleri size geri vermek ve geri getirmek istiyoruz. Düşüncelerini hayalleriyle geleceğe yönlendirmek istiyorum. Dünya çocuklarına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e adanmış bir gün. Tekrar vurguladığı gibi. Milletimizin en kıymetli hazinelerinin çocuklarımız olduğunun bilinci ve sorumluluğuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan itibaren geleceğimiz olan çocuklarımızın yanındayız. "

Netflix Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Halkla İlişkiler Direktörü Perin Maviri, ülkenin yaşadığı felaketin yaralarını sarmak için yaratıcı endüstrilerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. Maviri şöyle devam etti:

"Sanatın ve yaratıcı etkinliklerin iyileştirici ve birleştirici gücüne inanıyoruz. 'Renkli Düşler Sahnesi' projesi ile etkilenen bölgelerdeki çocukların bugünlerine ve yarınlarına katkı sağlamayı umuyoruz."

İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan ise “Tiyatro Kooperatifinin deprem bölgelerindeki çocuklar için bir proje yapma fikrini ilk paylaştığında heyecanla karşıladık. Depremin olduğu ilk andan itibaren tüm koordinasyon ağlarımızla etkilen bölgelerde ihtiyaçları karşılamaya devam ediyoruz. Bir yandan da bölgelerde var olan ve ortaya çıkan ihtiyaçları analiz ederek, yine kooperatif yapımız ve kolektif bakış açımız ile İhtiyaç Haritası olarak doğru paydaşlar ve proje ortakları ile sosyal faydayı hedeflediğimiz çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu. Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projede bölgelerde yenilenme ve kalkınmayı öncelikli tuttuğumuz bu dönemde stratejik planlarımızla örtüşen, Tiyatro Kooperatifinin geçici değil kalıcı olarak sanatsal dokunuş ile fark yaratmak isteği bizim için ayrıca değerli. Hatay ve Maraş bölgelerindeki lojistik ve iletişim ağımızla süreci planlama ile çalışmalarımıza başladık. 2 ilde 2 ay boyunca sürecek olan bu değerli projenin paydaşı olarak, birlikte nice hikâyeye ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi