Onlar daha küçük!

Sevgili okurlar malesef çocuk gelinlerin haberlerini duymaya devam ediyoruz.
    Sizce de buna dur demek gerekmiyormu,sizcede bu vahşete görmezden gelenlerim gözünü açmak gerekmiyor mu, sizce de bunu normalleştiren anne babaların gerçekten birer ebeveyn olduklarını hatırlatmamız gerekmiyor mu? Evet sevgili okurlar birileri kör ve biz onların gözünü açabilir bir nebzede olsa bir genç kızın hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olabiliriz. Ben şuna dikkat çekmek istiyorum bu konunun gündeme gelmesi için olayın gerçekleşmesini beklemek gerekmiyor. Olan olduktan sonra bir şeyleri değiştirmeye çalışmak amatörce olur. Önemli olan problemin kaynağını çözmek yani zihniyeti değiştirmek.
      Problemin kaynağını çözmek için problemi kabul etmek gerekiyor. Çocuk gelinlerin olduğu bölgelerde okullarda, topluma açık alanlarda seminerler verilebilir. Anne babalar davet edilir ve bir idrak söz konusu olabilir. Çünkü yaptıklarının yanlış olduğunun farkında bile değiller belki. Normalleştirilmiş bir sistem kabul edilmiş. Başlık parası bile alınıyor ailenin paraya ihtiyacı var diye de bir küçük bir kızın hemde kendinden kaç yaş büyük biriyle evlenmesi de hoş görülemez. Birde şu açıdan bakalım. Evlendirilen masum kızlar daha okul çağında oluyorlar ve evlendirildiği gibi kariyeride başlamadan bitmiş oluyor.belki evlendirilen kız, geleceğin doktoru, avukatı, öğretmeni bu olaya göz yumarsak kendi ülkemizin eğitim seviyesini de düşürmüş oluruz.
    

Gündem artık sosyal medyada döndüğü için bu tarz platformları farkındalık projelerinde kullanabiliriz. Herkes birden aynı şeyi paylaşırsa gerçekten dikkat çekiyor. Nacizane tavsiye telefonlara panik butonu gibi kendi isteğim dışında bir eylem gerçekleştirildiğini ifade eden butonlar veya bu tarz uygulamalar geliştirilebilir. buton aktif olduğunda gerekli mercilere sinyal gidebilir. Ya da başka çözümler üretilebilir yeterki ilgisiz kalmayalım yeterki o kişilere sahip çıkalım. Burdan o küçük kızlara evlenmek isteyenlere sesleniyorum nasıl böyle bir şeye yeltenir! Nasıl böyle bir şeyi onaylarsınız! Yaşamın boyunca birinin seni istemediğini bile bile o kişiyle nasıl bir ömür geçirmeyi planlarsınız soruyorum size. Hayat o kadar kısaki sevgili okurlar bu kısacık. Hayata ne olur güzel şeyler sığdıralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi