Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi yeni fiyatı açıklandı!

Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi yeni fiyatı açıklandı!
Jeep Avenger ile platformunu paylaşan ve Avrupa'da yılın otomobili seçilen yeni Fiat 600e'nin üretimine başlandı. Elektrikli aracın montajı Tychy'deki Stellantis fabrikasında yapılıyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında tanıtılan yeni Fiat 600e, üretime girdi bile. Kompakt crossover'ın montajı şu anda Jeep Avenger'ın üretildiği Polonya'nın Tychy kentinde yapılıyor. Bu önemli gelişme resmi Stellantis web sitesi aracılığıyla duyuruldu.

Üretim elektrikli Fiat 600e ile başlıyor ancak modelin hibrit versiyonu da 2024 ortasından itibaren sunulacak. Üretilecek ilk 600, “Soleil d'Italie” adı verilen en üst seviye turuncu La Prima versiyonu.

indir-1.webp

Fiyatı ne kadar?

La Prima modelinin fiyatı 40.000 avroyu biraz aşarken, elektrikli otomobilin temel versiyonu 35.950 avrodan başlıyor. Yeni Fiat 600e'nin Stellantis tarafından geliştirilen e-CMP2 platformunu temel aldığını unutmayın. Yani bu araba Jeep Avenger'ın ikiz kardeşidir.

Fiat 600e'nin temel donanım seviyesi anahtarsız giriş, ısıtmalı koltuklar, geri görüş kamerası ve çeşitli güvenlik sistemlerini içerir.Elektrikli araçta 154 beygir gücünde motor ve 54 kWh batarya bulunuyor. 0'dan 100 km/saat'e hızlanma süresi 9 saniyedir. Tek şarjla 409 km yol kat edebiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.