Ford CEO’sundan beklenmedik açıklama geldi!

Ford CEO’sundan beklenmedik açıklama geldi!
Ford ile sendika arasındaki anlaşmalar durdu. Ford CEO'su: İşçilerin beklentileri şirketin iflasına neden olacak.

Son aylarda otomobil üreticilerini derinden etkileyen işçi huzursuzluğu, Ford'a kötü haberi getirdi. Ford'un CEO'su, Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası'nın sunduğu son teklifin şirketi iflasa sürükleyeceğini söyledi.

Ford işçileri greve gitti, fabrikada üretim durdu

ford-yeni-elektrikli-explorer-1.jpg

Ford Motor ile Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası arasındaki sözleşme müzakereleri tamamen başarısızlıkla sonuçlandı.İki tarafın anlaşmaya varamaması, ABD'de on binlerce işçinin grev yapmasına neden oldu. İlk tahminler üç büyük fabrikada 50.000 işçinin grevde olduğunu gösteriyor.
Sözleşmeye ilişkin konuşan Ford CEO'su Jim Farley, bu anlaşmayı kabul etmeleri halinde Ford'un iflas edeceğini söyledi.“United Automobile Workers’ın mevcut teklifi şirketi iflasa zorlayacak. Herkes gizli bir odada son müzakereleri yaptığımızı düşünüyor ve bizim de istediğimiz bu, ama hiçbir şey olmuyor”dedi.

Sendikanın verdiği karar Ford'u zorluyor

Bilmeyenler için, sendika ve şirket müzakerecileri iki ayı aşkın bir süredir dört yıllık yeni bir sözleşme için pazarlık yapıyorlar. Her iki taraf için de kilit nokta işçi ücretleridir. Sendika çalışanlar için önemli bir maaş artışı talep ederken Ford bunu kabul etmiyor. İcra Direktörü Ford Farley, sendikanın ortalama işçi maaşını yılda 300.000 dolara çıkarmak istediğini söyledi.Ancak bu düzeyin öğretmenlik, itfaiyecilik gibi diğer meslek gruplarına göre daha yüksek olduğuna inanıyor. UAW Başkanı Sean Fein, yüksek yaşam maliyetinin işçiler için mali sıkıntıya neden olduğunu söyledi.

ford-1-2-milyon-araci-geri-cagirdi-1.webp

Farley, sendikanın taleplerinin maliyetli olacağını ve şirketi iflasa sürükleyebileceğini söyledi. Ford, ABD tarihinde iflas etmeyen tek büyük otomobil üreticisidir. Ancak çalışanlar ve yöneticiler arasında henüz ortak bir nokta bulunamadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.