Toyota, elektrikli araçlarını geri çağrıyor!

Toyota, elektrikli araçlarını geri çağrıyor!
16 Nisan 2023'te Çin'de bZ3 elektrikli aracını piyasaya süren Toyota, kısa süre sonra bir geri çağırma yayınladı.

Uzun zamandır hibrit arabalarıyla adından söz ettiren Toyota, tamamen mutasyona uğruyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda bZ3 sedan ile karşımıza çıkan bZ4X ile ilk elektrikli aracını tanıttı. Japon otomobil üreticisinin Beyond Zero serisindeki ikinci tamamen elektrikli aracı olan bZ3 modelinde tatsız bir gelişme yaşandı.

12.000 Toyota bZ3 geri çağrıldı

16 Nisan 2023'te bZ3 modelini piyasaya süren Toyota, kısa bir süre sonra geri çağırma emri veriyor. 13 Mart - 5 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında üretilecek 12 adet 205 bZ3 elektrikli sedan için gerçekleşecek geri çağırmanın nedeni, arızalı bir arka kapıdan kaynaklanıyor.

toyota-bz3.jpg

Otomobil üreticisi, sürüş sırasında arka kapıların kilitlerinin açılabileceğini iddia etmenin yanı sıra, bunların bazı durumlarda yolcuların dışarıda kalmasını önleyebileceğini söylüyor. Kapının tasarımı ve malzemesinin dış kapı kolu ile kilit arasında boşluk oluşturduğu iddia edilse de, özellikle yüksek nem veya yüksek sıcaklık koşullarında kilitleme mekanizmasının düzgün çalışmadığı iddia edilmektedir.

Toyota, araç güvenliğini sağlamak için arka kapı kilitlerini ücretsiz olarak ilave pullarla değiştireceğini duyurdu. Şirket ayrıca, etkilenen araç sahiplerinden araçlarını kullanmayı derhal bırakmalarını ve inceleme için en yakın Toyota bayisiyle iletişime geçmelerini istiyor. Toyota, geri çağırmanın 27 Temmuz 2023'te başlayacağını açıkladı.

toyota-bz3-2.jpg

Toyota ile Çin'in en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD arasındaki ortaklığın sonucu olan bZ3, markanın e-TNGA platformunda çalışıyor. CLTC verilerine göre BYD motor ve akü sisteminin kullanıldığı araç, 517 ve 616 km menzil ile iki farklı versiyonda sunuluyor.

Çin pazarında kendini kanıtlamak için bZ4X ve bZ3 için güçlü bir fiyat politikası belirleyen iki elektrikli Toyota modelinin maliyeti 25 bin doların altında.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.