Waymo sürücüsüz kamyon projesinde frene bastı!

Waymo sürücüsüz kamyon projesinde frene bastı!
Waymo sürücüsüz kamyon projesini durdurduğunu duyurdu. Bunun yerine şirket, kaynaklarının çoğunu yüksek talep gören bir robot taksi hizmeti geliştirmeye ayıracak.

Alphabet (Google'ın ana şirketi) çatısı altında faaliyet gösteren Waymo, sürücüsüz kamyon projesinin sona erdiğini duyurdu. Şirketin sermayesinin, kaynaklarının ve personelinin çoğunluğu "cab-cab" hizmetinin geliştirilmesine yönlendirilecektir.

Waymo, robot taksi hizmetine odaklanmaya karar verdi. Robot taksi, sürücüsüz teknolojiye sahip ve insan operatöre ihtiyaç duymadan otomatik olarak yolcu taşıyabilen araçları ifade etti. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında, şirketin tır taşımacılığına yönelik ticari ve operasyonel girişimlerinin erteleneceği belirtildi. Bunun nedeni ise bu alanın robot taksi pazarı kadar hızlı büyümemesi.

indir.webp

Robot taksi hizmetine büyük talep var

indir-1.webp

Waymo CEO'ları Tekedra Mawakana ve Dmitri Dolgov tarafından yazılan bir blog yazısında, şirketin sürücüsüz taksi hizmeti San Francisco, Phoenix ve Los Angeles'ta önemli bir büyüme ve talep olarak görülüyor. Ayrıca yapay zeka ve gelişmiş makine öğrenme teknolojisi ile bu işi daha da ilerlettikleri iddia ediliyor.

Bu arada Waymo, sürücüsüz kamyon platformunun teknik gelişimini ilerletmek için stratejik ortağı Daimler Truck North America (DTNA) ile çalışmaya devam edeceğini söylüyor. Şirket, özellikle otonom kamyon dağıtımları için gerekli şasiyi geliştirmek üzere bu ortaklığa yatırım yapmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.