Oysa ne güzel hayaller kurmuştuk sizinle...

Bırakın sizin peşinize koşmayı mahallemize, hatta evimize kadar gelip misafir olmuştunuz. Çok güzel bir duyguydu önemsenmek dertlerimizi yakınışlarımızı anlatacak bir muhattap bulmak. Alışık olmadığımız için çok             heyecanlanmıştık.
Bizde o samimi ortamda eksik gördüğümüz şikayetlerimizi, olmasını istediklerimizi size anlatmış sizde hemen çözümler üretmiştiniz. herşey tastamam olmuştu sayenizde içimiz ısınmıştı.
Seçim arifesindeydik hatırlarsanız. Herşeyi konuşmuştuk sizinle İşsizliği, yolsuzluğu, hayat pahallılığını, eğitimi, sağlığı, adaleti, milletin efendisi değil hizmetkarı olunması gerektiğini anlatmıştınız bize. Eksiklikleri bildiğinizi düzelteceğizi söylemiştiniz. 
İnanın çok zamandır olmadığımız kadar huzur dolmuştuk. “artık bir kardeşiniz de benim” demiştiniz. Onurlanmıştık. 
Telefon numarınızın olduğu bir kartınızı vermiş “en küçük bir sıkıntı olsa beni 24 saat arayabilirsiniz” demiştiniz. Belli etmemeye çalışsak ta biraz şımarmıştık. 
Önemseniyorduk ve biz konu – komşu hepimiz Çok mutluyduk…. 
Öyle güzel konuşuyordunuz ki içimiz açılıyordu. Herşey düzelecekti . içimizdeki karamsarlık dağılmış, memleket sevgimiz katlanmış kısacası biz  coşmuşuk. 
Kılı kırk yarıp kıt kanaat geçinmiştik bu güne kadar maaşlarımız eriyordu gün geçtikçe. Ama artık zor günler bitiyordu. İnanın biz çok yorulmuştuk. Çok yıpranmıştık çünkü her yerde herkese sizin bize anlattığınız şeyleri anlatmaya başlamış hayallerimizi paylaşmıştık.
Nede olsa bir Belediye Başkanı olacak abimiz, kardeşimiz vardı. Sırtımız yere gelmezdi artık. Biz size çok inanmıştık.
Meydanlarda, caddelerde, mahallelerde, kafelerde, derneklerde her yerde o gülen yüzünüz ve bizde yeşerttiğiniz umutlarınızla hep vardınız. Biz de ordaydık sizi seyrediyor alkışlıyorduk.
Çünkü biz olmadığımız kadar umutluyduk…
Seçimden sonra verdiğiniz karttaki telefon numarası sürekli kapalı kapalı olunca önce merak etmiş sonrasında anlamıştık aslında kardeş olmadığımızı. 
Elinden oyuncağı alınan çocuğun duygularını bilirmisiniz?
Biz  biliyorduk ama sayenizde çok daha  iyi öğrendik sayenizde..
Vaadler, gözel sözler, önemsenmeler, çizilen pembe tablolar ve yazıp oynadığınız seneryolar bize güzel hayaller kurdurtmuştu yinede.
Nasıl oldu bilmiyorum ama biz sizin o yalanlarınıza bir şekilde inanıp sizi sevmiştik.
Sizin koltuk sevdanızı yaşamanız uğruna oyumuzu almak için bütün bu enrikaya değermiydi bilmiyoruz ama size bir tek soru sormak istiyoruz aslında.
Siz bizi niye aldattınız?
Söz mahsuni şerif’te ben sustum..
Bir çift öküz yeter mi
Aha Mehmet emmi
Böyle baca tüter mi
Deha Mehmet Emmi
Çoluk çocuk uyumaz
Aha Mehmet emmi
Aç insanlar yatar mı
Deha Mehmet emmi
Mehmet emmi irezil
Aha Mehmet emmi
Vallahi yalan değil
Deha Mehmet emmi
VESSELAM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi