Adalet Bakanlığı'ndan 'İmralı' açıklaması

Adalet Bakanlığı'ndan 'İmralı' açıklaması
Adalet Bakanlığı, iktidarın İmralı'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ilişkin açıklama yayımladı.

EMİNE KAŞIKCI- Adalet Bakanlığı, iktidarın İmralı'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ilişkin açıklama yayımlayarak söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı ve tespit edilecek ihtiyaçların bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirilmesinin talep edildiği ve hükümlülerin barındırıldığı cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetim yapılmamış olduğu kaydedildi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam Gazetesi’nin “Gazeteci Amed Dicle: Doğrudan ilk defa size söylüyorum, iktidar İmralı ile görüştü ama istediği sonucu alamadı” başlıklı haberini alıntılamış ve iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdiği iddiasına ilişkin "Erdoğan İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir?" sorusunu paylaşmıştı.

Daha sonra Demirtaş, bu görüşmeyi kaynaklarından doğruladığını kaydetmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin konuşmuş ve iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiğini söylemişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Abdullah Öcalan’la görüşülmediğini, İmralı’ya sadece bakanlıktan ‘teknik ekip’ gittiğini belirtmişti.

Söz konusu iddialara karşın Adalet Bakanlığı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı ve tespit edilecek ihtiyaçların bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirilmesinin talep edildiği belirtildi.

Sadece hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde inceleme yapıldığı ve hükümlülerin barındırıldığı cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetim yapılmamış olduğu kaydedildi.

Öte yandan Bakanlık İmralı Adası’ndaki işlemlere dair üç belge paylaştı.

adalet1.jpg

adalet2.jpg

adalet3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.