Ahmet Özal'dan Kılıçdaroğlu'na destek!

Ahmet Özal'dan Kılıçdaroğlu'na destek!
CHP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Ahmet Özel, Millet İttifakı'na destek vereceğini açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - Millet İttifakı'na bir destek de Ahmet Özal'dan geldi. Kendisi de cumhurbaşkanlığı için aday olan ancak yeterli imzayı toplayamadığı için adaylığı kesinleşmeyen Ahmet Özal, Kılıçdaroğlu'na destek oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret eden Ahmet Özal'ın seçimlerde Millet İttifakı'nı destekleyeceği öğrenildi.

İsmail Saymaz konu ile ilgili attığı tweet'te; "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, bir saat önce CHP’de Kılıçdaroğlu ile görüştü. Özal, parlementoda Millet İttifakı’nı, Cumhurbaşkanı adaylığında Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı adayı olmuştu

Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Ahmet Özal, 100 bin imzayı toplayamadığı için yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. Özal'ın toplam imza sayısı ise 1544 olarak açıklanmıştı. 

CHP Genel Merkezi'nde görüşme yapan ikilinin anlaşmaya vardığı ve Özal'ın hem parlamento seçimlerinde Millet İttifakı'nı hem de cumhurbaşkanlığı yarışında Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekleyeceği ifade edildi.

Seçimlere 39 gün kala yapılan bu hamlenin Millet İttifakı'nın ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yarışına yapacağı etki merak ediliyor. 

Ahmet Özal kimdir?

Ahmet Özal, Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı ve 19. Başbakanı Turgut Özal'ın en büyük oğludur. Ahmet Özal 1955 yılında Ankara'da doğdu. ABD'de North Carolina State Üniversitesi'nden mezun oldu. Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ardından New York'ta American Express'te çalıştı.

1 Mart 1989 tarihinde Cem Uzan ile birlikte Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı "Star 1"i kurdu. Cem Uzan ile ortaklığın sona ermesinden sonra Kanal 6'yı kurdu ve Türkiye'de dördüncü özel televizyon kanalının sahibi oldu. 1995 yılında Mehmet Ali Ilıcak ile ortak oldu. 

Bağımsız milletvekili seçildi

Ahmet Özal, 1999 Türkiye Genel Seçimleri'de Malatya'dan bağımsız milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2009 Yerel Seçimleri'nde Anavatan Partisi'nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Demokrat Parti genel başkan yardımcısı olarak da görev yaptı. 19 Aralık 2014 tarihinde Ana Parti'yi kurdu. 2015 Türkiye Genel Seçimleri'de Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 28 Şubat 2015 tarihinde Hak ve Adalet Partisi'ne katıldı. Son olarak TEK Parti Genel Başkanı oldu.

Ahmet Özal'ın Elvan Özal ile olan evliliğinden 2 çocuğu vardır. Ahmet Özal bekardır. Ahmet Özal, Turgut Özal ve Semra Özal çiftinin çocuğudur. Ahmet Özal'ın kardeşleri Zeynep ve Efe Özal'dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.