Galip Ensarioğlu: Öcalan’ı tecride mahkum eden HDP'dir

Galip Ensarioğlu: Öcalan’ı tecride mahkum eden HDP'dir
AKP’nin Diyarbakır milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu, iktidarın İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme yapıldığı iddiasıyla ilgili konuştu.

EMİNE KAŞIKCI- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam Gazetesi’nin “Gazeteci Amed Dicle: Doğrudan ilk defa size söylüyorum, iktidar İmralı ile görüştü ama istediği sonucu alamadı” başlıklı haberini alıntılamış ve iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdiği iddiasını ortaya koymuştu.

Daha sonra Demirtaş, bu görüşmeyi kaynaklarından doğruladığını kaydetmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin konuşmuş ve iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiğini söylemişti.

Söz konusu Akşener'in bu söylemlerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yanıt gelmiş ve iddiayı yalanlayarak böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini belirtmişti.

Tartışmalar sürerken AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu'ndan dikkat çeken açıklama geldi.

Ensarioğlu, Medyascope’dan Ferit Aslan’a konuştu. Ensarioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada devletin sürekli Öcalan ile görüştüğünü söyledi.

Ensarioğlu, "Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir." dedi.

İlgili konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” dedi.

“Ama zaten hiçbir meşruiyeti kalmamış olan Öcalan’ın, PKK’nin Türkiye’deki silahlı varlığına son verdiğini ifade etmesinden sonra ancak yeni bir süreç kurgulanabilir. Yani çözüm süreci bitmiştir. Çözüm sürecini bittiği yerden devam ettirmek mümkün değil artık. Ancak PKK Türkiye’de silahlarına son verir, varlığına son verir, yeni bir süreç kurgulanabilir. Bu süreç de eskiden olduğu gibi sadece HDP ve PKK üzerinden yürümez. Bütün Kürtler üzerinden veyahut da bütün Türkiye üzerinden yürür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.