AK Parti'li Kurtulmuş, Özdağ'ın 'sığınmacı' açıklamasını yalanladı

AK Parti'li Kurtulmuş, Özdağ'ın 'sığınmacı' açıklamasını yalanladı
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılara yönelik açıklamasının gerçek dışı olduğunu söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında Türkiye’nin daha güvenli bir geleceğe sahip olması için, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda konuştuklarını ve Türkiye'nin güzel günlere gebe olacağını söyledi.

Özdağ, ikinci tur için Numan Kurtulmuş'un gelip kendilerinden destek istediğini ancak Kurtulmuş'un ifadelerinde sığınmacıların vatanlarına dönmesi için bir politikanın yer almadığını söyledi.

Özdağ'ın bu açıklamasına AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurtulmuş, Özdağ'ın ifadelerine tepki göstererek söylemlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi. Kurtulmuş, hükümetin Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmekte olduğunu söyledi.

Kurtulmuş şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.