AK Partililer Kerem Kınık’tan rahatsız

AK Partililer Kerem Kınık’tan rahatsız
Kızılay'ın deprem bölgesinde yardım kuruluşlarına çadır satmasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tepki gösterenlere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da eklendi.

EMİNE KAŞIKCI- Türk Kızılay'ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmiş ve söz konusu olaydan sonra Kızılay'ın kan bağışları kritik hale gelmişti.

Yaşanan olay Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yönelik tepkileri artırırken istifa çağrıları da yükselmeye başladı. 

Kınık istifa çağrılarına kulak asmayarak "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem” ifadelerini kullanmıştı. 

İkdidar cephesi de yaşanan durumla ilgili tepkilerini ortaya koyarak Kınık'a yönelik eleştirilerde bulunuyor. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir canlı yayında, Kızılay'ın depremin ardından çadır satması ve tepkileri değerlendirerek çadır satma meselesinin yanlış olduğunu söylemiş ve ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti'nin Ankara Milletvekili adayı Fuat Oktay da katıldığı canlı yayında  Kızılay'ın çadır satmasına üzüldüğünü söylemişti.

Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuya dahil olarak dikkat çeken açıklamlarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kınık'ın görevde olmasının 'kişisel' olarak kendisini rahatsız ettiğini ifade ederek, "Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl hususlar uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı'nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk yayınında "Bu istifa meselesi kişinin kendisinin değerlendireceği bir husustur. Bir kurumun itibarı şahısların kişisel düşüncelerinin, değerlendirmelerinin, itibarının ötesinde bir şey, Kızılay'ı hepimizin koruması lazım. Bir kere Kızılay'ın satmak kelimesiyle bir araya gelmesi beni rahatsız ediyor" açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.