Aktif siyaseti bırakan Selahattin Demirtaş, uzun bir aradan sonra sessizliğini bozacak

Aktif siyaseti bırakan Selahattin Demirtaş, uzun bir aradan sonra sessizliğini bozacak
2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bırakmasının ardından ilk kez konuşacak.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin milletvekili seçimlerinde yeterince başarılı olamamasını dair tespitlerde bulunmuş ve HDP'ye buna ilişkin eleştiriler yöneltmişti.

Sonrasında ise Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aktif politikayı bıraktığını duyurmuştu.

Kendisine yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür eden Demirtaş, eleştirilerden yararlanmaya çalışacağını ve mücadeleyi cezaevinden sürdüreceğini açıklamıştı.

Aktif siyaseti bıraktıktan sonra herhangi bir açıklama yapmayan Demirtaş, uzun bir aradan sonra Kobani davasının 28. duruşmasında konuşacağı öğrenildi.

Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında açtığı dava nedeniyle 4 Kasım 2016’dan beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uzun bir aradan sonra suskunluğunu bugün (7 Ağustos) bozacak.

Demirtaş’ın Ankara’da görülecek olan ve 18’i tutuklu 81 HDP’li siyasetçinin yargılandığı Kobani davasının 28. duruşmasında Edirne Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak konuşacağı öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Medyascope

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.