Selahattin Demirtaş: TİP gerçeğe sırtını dönmeyi tercih etti

Selahattin Demirtaş: TİP gerçeğe sırtını dönmeyi tercih etti
HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) ayrı listeyle seçime girme kararını değerlendirdi.

EMİNE KAŞIKCI- Emek ve Özgürlük İttifakı'ndaki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisini kabul etmemiş olan bu konuda ayrışan Türkiye İşçi Partisi (TİP), bazı seçim çevrelerinde kendi isim ve logosuyla seçime girme kararı almıştı.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) 49 il ve 52 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla listeye girmişti.

Demirtaş da ittifak partilerinin ortak listeden seçime girmesi gerektiği söylemişti.

Politikayı bırakma kararı alan HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş, seçimden önce ortak listeyle seçime girmemi kararı alan TİP’in bu süreçteki politikasını değerlendirdi.

TİP’in kendi listeleriyle seçime girmesine ilişkin aldığı kararın yanlış olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Genel olarak TİP’in bu süreçteki politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ortak listeyle seçime girilseydi sonuç çok farklı olur muydu?" sorusunu ilişkin eleştirilerini sıraladı:

"TİP’in kararı yanlıştı, halen yanlıştır. Devrimci, öncü siyasetin görevi kitlesini değiştirme, dönüştürme iddiasında ısrar etmektir. Erkan Baş’ın beni ziyaretinde de öncesinde de bu görüşlerimi kendilerine iletmiştim. “Kürtlerle yan yana durmazsak oy alabileceğimiz kesimler var” deyip alacağınız oylar, neyi ne kadar çözmeye ve dönüştürmeye yarar ki? Kürt sorunu trafik sorunu değil ki ‘’bu cadde tıkalı, öbür yoldan gidelim’’ diyebilesiniz."

"Kürtleri ve Kürt halkının ulusal taleplerini ıskalayıp, görmezden gelip Türkiye’nin hangi sosyal, sınıfsal, siyasal soruna kalıcı çözüm üretebilirsiniz ki? TİP bunları en iyi bilen partilerden biri olmasına rağmen gerçeğe sırtını dönmeyi tercih etti. Yanlış yapıldı. Umarım bunun telafisi için herkes çok samimi bir çaba sarf eder, etmelidir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.