Bahçeli'den dikkat çeken çıkış! Türkiye'yi bekleyen değişim ne?

Bahçeli'den dikkat çeken çıkış! Türkiye'yi bekleyen değişim ne?
Gazeteci Fatih Altaylı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, İnşallah Türkiye değişmez" sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Altaylı, "Bahçeli böyle bir lafı boş yere etmez." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Geçici sonuçlar sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan yüzde 52 oy alarak beş yıl daha görevine devam edecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini ve herkesin buna saygı duyması gerektiğini söylemişti.

Bahçeli, önümüzdeki günlerde çok şeyin değişeceğini dair yaptığı açıklama dikkat çekmiş ve söz konusu açıklamaya ilişkin değerlendirmeler gelmişti.

Bahçeli'nin "Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez" şeklinde söylemini gazeteci Fatih Altaylı değerlendirdi.

Kendi ismini taşıyan internet sitesinde yayımladığı yazıda Bahçeli'nin söylemlerine ilişkin yorumlamada bulunan Altaylı, "Bahçeli böyle bir lafı boş yere etmez" dedi.

Altaylı, “İnşallah Türkiye değişmez” sözünün hem tehlikeyi işaret ettiğini hem de siyaseten çok güçlü görünmesine rağmen iktidarın güçlü ortağının bile kendini aciz hissettiği bir duruma işaret ettiğini söyledi.

Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Uzunca bir süredir Türkiye siyasetindeki en önemli figür Devlet Bahçeli.

Çikolatalı püskevitleri ile, rakamlarla oynayarak çıkardığı manalı sonuçlar ile, hanslı, conili herkelli siyasi mesajları ile, iki keklik türküsüne getirdiği yeni yorum ile siyaseti eğlenceli hale getirip, herkesi neşelendirmesi, onun siyasetteki önemini azaltmıyor.

Devlet Bahçeli bugün Türk siyasetindeki en önemli güç ve muhtemelen MHP’nin devlet içinde en etkili hale geldiği dönemin genel başkanı.

Ve bu önemli siyasetçi, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada çok ama çok önemli ve bir o kadar da tedirgin edici bir cümle kullandı.

“Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez.”

Bahçeli böyle bir lafı boş yere etmez.

Bu cümledeki “İnşallah Türkiye değişmez” sözü hem bir tehlikeyi, hem de siyaseten çok güçlü görünmesine rağmen iktidarın güçlü ortağının bile kendini aciz hissettiği bir duruma işaret ediyor.

Bahçeli’nin gördüğü bu tehlikenin ne olduğu konusunda daha açık olması, daha net konuşması gerekiyor.

Seçimin hemen arkasında işaret ettiği ama “İnşallah” ile savuşturmak istediği tehlikeli değişim ne ise toplumu buna karşı hazırlamak Bahçeli’nin işidir.

Açıkçası benim de Türkiye’nin geleceği acısından öngördüğüm ve dile getirmekten bile korktuğum büyük tehlikeler, olumsuz değişimler var.

Acaba onun korkuları ile benim korkularım ne kadar aynı.

Söylese de bilsek.

Bilsek de önlem düşünsek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.