Binali Yıldırım söylediklerini unuttu, Sinan Oğan'a sahip çıktı

Binali Yıldırım söylediklerini unuttu, Sinan Oğan'a sahip çıktı
Oğan'ın Erdoğan'a yönelik desteğini açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım “Hoş geldi, sefa geldi. Sinan beyin söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu 44.88, Sinan Oğan 5.17, Muharrem İnce ise 0.43 oranında oy almıştı.

Bu sonuca göre, ilk oylamada adaylarının hiçbirinin geçerli oyların salt çoğunluğu alamayarak seçim ikinci tura kaldı.

Söz konusu Oğan'ın 5.17 oranında sahip olduğu oy oranı seçimin ikinci turunu belirleyici konum haline getirdi.

Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise daha öncesinde söylediği sözleri unutarak “Hoş geldi, sefa geldi. Teşekkür ediyoruz. Zaten Sinan beyin söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok" dedi.

Yıldırım daha öncesinde Oğan'a tepki göstermiş ve Oğan'ın çok havaya girmemesi gerektiğini söylemişti. AK Parti'li vekil "Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi ise Yıldırım Oğan'ın verdiği karar sonrasında "Sinan beyin söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok." dedi ve Türkiye’nin üniter yapısı, bağımsız bütünlüğü gibi konularda tamamen aynı görüşlerde olduklarını savundu.

Yıldırım şunları kaydetti:

“Hoş geldi, sefa geldi. Teşekkür ediyoruz. Zaten Sinan beyin söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok. Özellikle Türkiye’nin üniter yapısı, bağımsız bütünlüğü gibi konularda tamamen aynı görüşlerdeyiz. Göçmenlerle ilgili hassasiyetini biliyoruz ama onların da belirli bir takvimde zaten gerçekleşeceğini cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıklamış oldu.”

Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 19 Mayıs mesajında Oğan'ı isim vermeden yüklenerek "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar fırsatçı acizlerdir" demişti.

Erdoğan da Oğan için "Ben bu tür pazarlıkları hiç sevmem. Bugüne kadar da hiç bu tür pazarlıklara girmiş birisi değilim." şeklinde konuşmuştu.

Ne olmuştu?

Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde kime destek vereceği yönündeki kararı açıklamasından sonra belirsizlik ortadan kalktı. Söz konusu Oğan'ın desteğini kime vereceği yönündeki karar siyaset gündeminin ana maddelerinden biri haline gelmiş ve Oğan'a birinci turda verilen oyların ikinci tur için kritik önem kazanmasını sağlamıştı.

Buna yönelik hem iktidar cephesinden hem de muhalefet cephesinden trafikler sürdü.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Sinan Oğan da Dolmabahçe'de Erdoğan'la bir araya gelmiş ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Oğan bakanlık gibi taleplerde bulunacağını, diğer iki adaydan birine destek verse de bunun bedavadan olmayacağını söylemişti.

Öte yandan destek vereceği aday için şartlar koşmuş ve bu şartlar arasında anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği, sığınmacıların yurtlarına geri gönderilmesi, ekonomide faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulması gibi talepleri sıralamıştı.

Bugün Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Oğan, Özdağ ile kararlarının aynı olmak zorunda olmadığını ifade etmişti.

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun hafta başında Oğan'la gizli bir toplantı yaptıklarını ve bu görüşmenin gizli tutulduğunu ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.