“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, aynı ülkenin muhalefet liderine, en güçlü rakibine neden selam vermez?”

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, aynı ülkenin muhalefet liderine, en güçlü rakibine neden selam vermez?”
Anayasa Mahkemesi'nin 61. kuruluş yıl dönümü törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşmaması damga vurdu. Gazeteci Mehmet Mehmet Mert, Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi.

Cansev Temuçin - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki soğuk rüzgarlar Anasyası Mahkemesi (AYM)’nin 61. kuruluş yıl dönümü töreninde de devam etti. Törende Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmayan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Mehmet Mert’in eleştirilerine hedef oldu.

Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Mehmet Mert, iktidar yanlısı medyanın tavrını da eleştirdi. “İktidar yanlısı medya, Kılıçdaroğlu’nun yüz ifadesini görmelisiniz diye haber yapmış” diyerek rahatsızlığını dile getiren Mert, konuya ilişkin haberlerin başlıklarının nasıl olması gerektiğini de ifade etti. “Bu haberin başlığı; Bir ülkenin Cumhurbaşkanı aynı ülkenin muhalefet liderine, en güçlü rakibine neden selam vermez olmalı.” şeklindeki paylaşımı ile düşüncelerini belirten gazeteci Mehmet Mert, bu başlık dışındaki ifadelerin gazetecilik olmadığını söyledi.

Mehmet Mert konuya ilişkin sözlerini “Bu başlık dışındaki bütün başlıklar gazetecilik değil, bültenciliktir, yalakalıktır, taraftarlıktır ve bu güzel ülkeye fayda değil zarar getiren bakış açısıdır…” ifadeleriyle sonlandırdı.

Ne olmuştu?

Bugün başkent Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 61. kuruluş yıl dönümü nedeniyle “Yüzüncü Yılında Cumhuriyet ve Anayasa Yargısı” sempozyumu düzenlendi. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu’nda yapılan sempozyuma, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Salona giriş yaptıktan sonra oturacağı yere doğru yürüyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden önce salona gelen ve kendisi geldiğinde ayağa kalkarak beklemeye başlayan Kemal Kılıçdaroğlu’na selam vermeden yerine oturmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.