Bozdağ, Akşener’in ‘İmralı’ iddiasına karşılık verdi

Bozdağ, Akşener’in ‘İmralı’ iddiasına karşılık verdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir yargı mensubunun İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmeye yollandığına dair iddiayı kabul etmedi.

EMİNE KAŞIKCI- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam Gazetesi’nin “Gazeteci Amed Dicle: Doğrudan ilk defa size söylüyorum, iktidar İmralı ile görüştü ama istediği sonucu alamadı” başlıklı haberini alıntılamış ve iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdiği iddiasına ilişkin "Erdoğan İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir?" sorusunu paylaşmıştı.

Demirtaş, paylaşımında “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu iki yüzlülüğün takdirini size bırakıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Demirtaş, bu görüşmeyi kaynaklarından doğruladığını kaydetmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin konuşmuş ve iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiğini söylemişti.

Milliyet yazarı Didem Özel Tümer’e konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iddiayı yalanlayarak böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

Bozdağ, “Tamamen yalan söylüyorlar. Yani gidecek bir yargı mensubu, böyle bir görüşme yapacak. Bundan Adalet Bakanlığı’nın, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.