Cem Uzan: Erdoğan gözünü sonuna kadar karartmış durumda

Cem Uzan: Erdoğan gözünü sonuna kadar karartmış durumda
Genç Parti’nin kurucusu Cem Uzan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan'ın gözünü sonuna kadar karartmış durumda olduğunu anayasa, kanun tanımadığını ve seçimde de her şeyi yapabileceğini dile getirdi.

EMİNE KAŞIKCI- 14 yıldır Fransa'da yaşayan ve Genç Parti’nin kurucusu olan Cem Uzan seçimde yaşanabilecek ihtimali değerlendirdi.

Daha önce cumhurbaşkanlığı için girdiği seçimleri iki kez kazanan Erdoğan’ın üçüncü dönemde aday olmasına yönelik tepkiler sürüyor.

2007 yılında 5678 Sayılı Kanun’daki değişiklikle Cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıl olduğu ve bir kişinin en fazla iki kez Cumhurbaşkanı olabileceğine ilişkin kural Anayasa’ya girmiş ve Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığını ortaya koyması ile anayasayı çiğnediği tartışmalarını beraberinde getirmişti.

Yeni sistemle gidilen ilk seçimin 24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimler olduğu Erdoğan’ın birinci dönem 5 yıllık görevinin yapılan ilk seçim olan 24 Haziran 2018’de başladığını savunan iktidar cephesi, Erdoğan’ın adaylığını anayasal hakkı olduğunu belirtiyor.

Muhalefet ise 2007 yılında 5678 Sayılı Kanun'daki değişiklikle Cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıl olduğunu ve bir kişinin en fazla iki kez Cumhurbaşkanı olabileceğine ilişkin kuralın Anayasa'ya girdiğini ifade ederek üçüncü dönem adaylığının anayasayı çiğnediği görüşünde.

YSK, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan'ın adaylığının 'yasal' olduğu vurgulamış, 14 Mayıs seçimlerine aday olabileceği belirtilmişti.

YSK bugün yaptığı açıklamada 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü kez aday olduğu için itiraz edilen Erdoğan hakkında verilen 'seçime girebilir' kararının gerekçesini açıkladı. Açıklamada, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı" denildi.

Genç Parti’nin kurucusu olan Cem Uzan, Erdoğan’ın adaylığını kabul eden YSK’nın anayasada belirtilmesine rağmen yok saydığını ve seçim gününde oyların YSK’ya itiraz edilse bile gerçeği savunmayacağı düşüncesinde.

Uzan, 14 Mayıs sonrası Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklayacağı seçim sonuçları için şu ifadeleri kullandı:

"Kimse kendini kandırmasın. Tayyip Erdoğan gözünü sonuna kadar karartmış durumda. Anayasa, kanun tanımam diyor. Seçimlerde de her şeyi yapacak. "Biz 60'la geliyoruz 55'le geliyoruz..." Geçin bunları baba. 14 Mayıs akşamı YSK %50.2 ile Erdoğan kazandı dedi. Ne yapacaksınız? YSK'ya itiraz edeceksiniz. Anayasa 101'i yok sayan YSK'ya. Siz bu YSK'dan gerçek seçim sonucu bekleyeceksiniz değil mi?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.