CHP milletvekili aday listesi açıklandı mı?

CHP milletvekili aday listesi açıklandı mı?
Milletvekilliği Genel Seçimlerine katılacak partilerin liste heyecanı sürüyor. Peki CHP, kesin milletvekili adaylarını duyurdu mu? Listede kimler var?

Necdet Oktay Apaydın – Milletvekilliği Genel Seçimlerine, Millet İttikafı ile katılacak olan CHP’nin kesin milletvekili adayları merak konusu oluyor. Listelerin kesinleşmesine saatler kala vatandaşlar, CHP’nin aday listesinin açıklanıp açıklanmadığı araştırıyor. 

Listelerin teslimi için son günler

14 Mayıs seçimleri için yarışacak milletvekili adaylarının belirlenmesi için son günler yaşanıyor. En geç 9 Nisan 2023 Pazar günü saat 17.00’ye kadar tüm partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etmesi gerekiyor. Peki siyasi partilerin milletvekilliği aday listelerinde son durum ne?

CHP’nin milletvekili adayları kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde liste heyecanı devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi parti liderleriyle görüşmelerini sürdürmesinin, milletvekili adaylarının belirlenme sürecine olan etkisi merak konusu oluyor. CHP’nin henüz açıklanmayan kesin milletvekili aday listesinde yer alacak isimler şimdiden sorgulanıyor. Partinin seçimlerde yarışacak adaylarını kısa bir süre içinde açıklaması bekleniyor. Özellikle büyükşehirlerde hangi isimlerin aday gösterileceği ve ittifak ortaklarının CHP listelerindeki konumu merak ediliyor. 28. Dönem milletvekili olmak için yarışacak isimlerin açıklanmasının ardından CHP milletvekili kesin aday listesine eksiksiz olarak sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Millet İttifakı’nda “tek liste” heyecanı

CHP’nin milletvekili adayları merak konusu olurken, Millet İttifakı’nı oluşturan 5 partinin seçimlerde tek liste ile yarışacağı haberi siyaset kulislerini heyecanlandırdı. Buna göre; Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak liste ile seçime gireceği öngörülüyor. Partilerin oy dağılımına göre, diğer dört partinin milletvekili adaylarının CHP’nin listelerinde yer bulması bekleniyor.

İyi Parti “tek liste”ye katılacak mı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki liste görüşmeleri ise devam ediyor. 

14 Mayıs'a sayılı günler kala partilerin aday belirleme yarışında son düzlüğe girildi. Bakalım CHP'nin 14 mayıs seçimlerinde milletvekili adayları kim olacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.