CHP'den AYM'ye 'TRT' başvurusu

CHP'den AYM'ye 'TRT' başvurusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT'nin devletin televizyonu olduğunu, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini söyleyerek TRT'nin yayın politikası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını aktardı.

DHA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT'nin yayın politikası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

CHP'li Emre, AYM önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Emre, siyasi partilerin haklarının korunmasının demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biz uzunca bir süredir TRT'nin devletin televizyonu olduğunu, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini, 85 milyonun vergisiyle faaliyet yapan bir kurum olduğunu söyledik. Defalarca AK Parti'nin grup toplantılarını bütünüyle verdiğini, CHP'den sadece 1 saatlik konuşmanın 3'er 5'er dakikasını verdiğini, diğer siyasi partiler açısından muhalefet ve iktidar farkı gözeterek yayın politikası yaptığını, MHP'nin grup toplantılarının tamamını verdiğini, diğer muhalif partilerin CHP açısından da bizimle paralellik gösterecek şekilde yayınlar yaptığını gördük. Bu süre içerisinde hiçbir şekilde CHP Genel Başkanının, milletvekillerinin programlara davet edilmediğini gördük. Bu hukuksuzluk karşısında bizatihi TRT'ye ve RTÜK'e başvuruda bulunduk. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. İdari yargıya başvurduk. Her türlü başvuruyu yaptık; ancak bir türlü netice alamıyoruz. Bugün de AYM'ye başvuruda bulunduk. Burada bir hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz. Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.