CHP'li Özel, Onursal Adıgüzel’i savundu: "Sistem tıkır tıkır çalıştı"

CHP'li Özel, Onursal Adıgüzel’i savundu: "Sistem tıkır tıkır çalıştı"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel Adıgüzel’in istifa etmesini gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Öte yandan CHP'nin sisteminin sabaha kadar tıkır tıkır çalıştığını savundu.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden almıştı.

Seçim güvenliği ve sandıktaki verilerin doğru şekilde aktarılması için görevlendirilen Adıgüzel'in 14 Mayıs seçim akşamı seçim sonuç ekranı yayınlamaması büyük tepkilere neden olmuştu.

Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum." demişti.

Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirilmişti.

Söz konusu bu tartışmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel de Adıgüzel'in istifasına Halk TV'de konuk olduğu yayında değindi.

Özel, Adıgüzel’in istifa etmesini gerektirecek hiçbir şey olmadığını ve sistemin sabaha kadar tıkır tıkır çalıştığını savundu.

Onursal Adıgüzel'in partiye yönelen haksız saldırıları durdurmak için istifa ettiğini söyleyen Özel, "Yaptığı son derece beyefendi bir şeydir. Ben gözümle gördüm kardeşim, CHP sistemi sabaha kadar tıkır tıkır çalıştı." dedi.

Özgür Özel şunları kaydetti:

Gözümle gördüm, yüzde 98,5 ıslak imzalı tutanak alındı. Gözümle gördüm, 4 bin 100 tane tutanakta tutarsızlık vardı, partinin sistemi tespit etti. Salı günü öğlen 15.00’e kadar, sonra o süreyi YSK uzattı, pazartesi akşamı saat 17.00 itibariyle parti bütün itirazlarını yaptı. CHP’nin sisteminde, sandık görevlisinde orada burada seçim sürecini etkileyecek bir eksiklik falan yok, yok.

"Açık söyleyeyim Yeşil Sol Parti bin sandığa itiraz etmiş, orada işte bir haber çıktı iki tane HüdaPar’lı vekil tekrar YSP’ye geçti diye. CHP ne yapıyor ne yapıyor diye saldırıyorlar, bir grup var şuurunu kaybetmiş. AK Partili troller, bir resmini Atatürk resmi yapıyor saldırıyor, peşine takılıyor millet. Çok ciddi söylüyorum. Onursal Adıgüzel’in istifa etmesini gerektirecek hiçbir şey yoktu. Sistem sabaha kadar tıkır tıkır çalıştı hepimizin gözü önünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.