CHP’nin 23 Nisan kutlaması ile aynı saatte HÜDA PAR mitingi!

CHP’nin 23 Nisan kutlaması ile aynı saatte HÜDA PAR mitingi!
İstanbul Esenyurt’ta Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına HÜDA PAR mitingi gölgesi düştü.

Fatma Müge Yücetürk - İstanbul’un Esenyurt ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenecek 23 Nisan töreni yarıda kaldı. Halkın protestosu ile karşılayan Esenyurt Kaymakamlığı, alanı terk etti. Tepkilerin nedeni ise aynı gün HÜDA PAR’a verilen miting izniydi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta devam ederken İstanbul Esenyurt’ta tepkilere neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk anıtına çelenk koyma merasimleri ile devam etmesi planlanan tören, kaymakamlık tarafından iptal edildi. 

Alanda toplanan kalabalık, tören alanının yakınlarında HÜDA PAR’ın miting düzenlemesini protesto etti. Bunun üzerine Esenyurt Belediyesi’nin çelenk koymasına dahi izin vermeyen Esenyurt Kaymakamlığı yetkilileri alandan ayrıldı.

“19 Mayıs’ı burada coşkuyla kutlayacağız”

Bu gelişmelerin ardından bir konuşma yaparak partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, “İktidarın sabote ettiği bayramların geride kaldığı günler çok yakında” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Ergin konuşmasına; “14 Mayıs akşamını 15 Mayıs'a bağlayan gecenin zafer coşkusuyla önümüzdeki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı burada, Cumhuriyet meydanında coşkuyla kutlayacağımız günler gelecek. Bizler boyun eğmeyeceğiz Bizler geçmişten geleceği her günümüzde tek adam düzenine karşı durduk, karşı durmaya da devam edeceğiz. Bugün nasıl ki ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin sınırları çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabote etmeye Kalkan devlet erkanına karşı dik duruyorsak, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bayramlaşma yapıldı

Alanı dolduran coşkulu kalabalık daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasına geçerek Millet İttifakı ilçe başkanlarının da içinde olduğu bayramlaşma programına katıldı. Programa, CHP milletvekili adayları Utku Çaykara, Server Gökmen ve Özlem Durdağ da katılarak temennilerini ilettiler.

“Elimizi taşın altına koyduk”

Programda daha sonra söz alan Esenyurt Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Gökmen ise “Bizler bu ülke için elimizi taşın altına koyduk. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak, ülke yeniden hak ettiği güzel günlere kavuşacak” dedi.

Törene belediye başkanını vekaleten katılan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Sadık Uyanık da yaptığı konuşmada, “Bizler bu coğrafyada kardeşçe yaşadık. Bizler bu ülke toprakları sınırları içerisinde birliğimizi bütünlüğümüzü asla bozmadık. Bundan sonraki süreçte de kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bunu hiç kimse engelleyemeyecek” diyerek düşüncelerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.