Demirtaş "Çok ağır sonuçları olacak" diyerek seslendi, seçenekleri sıraladı

Demirtaş "Çok ağır sonuçları olacak" diyerek seslendi, seçenekleri sıraladı
HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçmenlere seslendi.

EMİNE KAŞIKCI- Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs'taki seçimlerle ilgili sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. 

Seçmene ‘milletvekili çıkarılabilecek partilere vermesi’ yönünde çağrıda bulunan Demirtaş, milletvekili kazandırmayan her oyun Erdoğan’a yarayacağını söyledi.

Oy verilen partinin milletvekili çıkaramaması durumunda "Kendi elinle kendi geleceğini karartmış olacaksın" diyen Demirtaş "Ya tam diktatörlük ya da demokrasi" dedi.

Demirtaş, şunları söyledi:

Merhaba. Aklındaki, gönlündeki partiye oy vermek için çok haklı nedenlerin olduğundan eminim. Ama senin oyunla milletvekili çıkarılmazsa bunun çok ağır sonuçları olacak. Lütfen akılcı olanda birleşelim. Oyunu, milletvekili çıkarabilecek partilere ver lütfen.

Milletvekili kazandırmayan her oy, Erdoğan’a yarayacak. Oy verdiğin parti milletvekili çıkaramazsa kendi elinle kendi geleceğini karartmış olacaksın. Yani şakası yok: Ya tam diktatörlük ya da demokrasi. Bildiğini biliyorum, yine de vurgulamak istedim. Selam, sevgilerimle.

DEMİRTAŞ-3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.