Demokrat Partili isim oyların sahiplenilmesini kabullenemedi: Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli

Demokrat Partili isim oyların sahiplenilmesini kabullenemedi: Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, "39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır, borcuna sadık kalmalıdır! Hiçbir şey yapmasalar da teşekkür etmelidirler" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.

Söz konusu bu durum üç partinin 'haksız yere milletvekili çıkarıldığı' iddialarına yol açmış, eleştirilerin odağı haline gelmelerini sağlamıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu eleştirileri kabul etmeyerek "Seçim sonuçları beklenenin altında çıkınca herkes bir suçlu arıyor" olduğuna yormuş ve "Biz gayet kendimizden eminiz. Bu 15 arkadaşımızın 15'i de hakkıyla helalinden seçilmiştir." demişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Habertürk yayınında konuşan Babacan kendilerinden pay çıkararak "Biz olmasaydık bu kadar milletvekili çıkmazdı. Bu kadar oy da alamazdı." ifadelerini kullanmıştı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise "CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelmiş oydur" diyerek kendilerini savunmuştu.

Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'oy oranında olumlu bir değişim olacaksa' makamların hiçbirisinin önem kazanmayacağını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nun talebi olması halinde Cumhurbaşkanı yardımcılığını "bir an bile düşünmeden" bırakacağını söylemiş ve "Başarısızlık olduğunda birine bunu hamletmek başarılı olduğuna üstüne almak doğru bir üslup değil" ifadelerine yer vermişti.

Demokrat Partili Enginyurt'tan tepki

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt, tüm bu söylemlerden sonra dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP listelerinden giren partilerin etkisinin ne olduğuna dair sorulan soru üzerine CHP'nin ittifak yapsa da yapmasa da zaten %25 oy alabileceğini ve herkesin aklını başına alıp teşekkür etmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kaydetti:

"Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli"

"CHP’nin aldığı %25 oyla, 'benim oy 7-8 demek abeste iştigaldir. Böyle bir durumda CHP’nin oyu yok demektir! Bu seçimde sağ oylar Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, ittifak yapsa da yapmasa da zaten %25 oy alırdı! Dolayısıyla bu durumda kimse CHP’ye fatura kesmeye kalkmasın, CHP kendi oyunu almıştır. Dolayısıyla 39 kişi de milletvekili olmuştur. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmelidir."

"DEVA ve Gelecek'in oyu nereye gitti?" sorusu üzerine de "DEVA’nın Gelecek'in oyunu gördün mü bir yerde?" diye yanıt veren Enginyurt, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

"39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır"

"Seçime girmediklerinden dolayı DEVA’nın ve Gelecek'in oyu belli değil, ancak yakında yapılacak yerel seçimde onların ne kadar oyları var ne kadar katkı yaptıkları belli olacak. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bu seçimde vefalı davranmıştır, dürüst davranmıştır. Bağrına taş basarak, 39 tane milletvekilinin başka partilere gideceğini bile bile partisini sahip çıkmıştır. Orada seçilen milletvekillerinin bazıları 'borcumuz kimseye yok' diyor. 39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır, borcuna sadık kalmalıdır! Hiç bir şey yapmasalar da teşekkür etmelidirler."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.