DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı istifa etti!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı istifa etti!
DEVA Partisi’nin kurucularından da olan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Helün Fırat partisinden istifa etti. Helün, AK Parti’nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı.

Ali Ozan Birerdinç - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, sosyal medya hesabından duyuru ile istifa kararını açıkladı. İstifa sebeplerinin de sıralayan Fırat açıklamasında, “gördüğüm lüzum üzerine” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda partinin kurucularından da olan Helün Fırat, DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı olarak çalışmalarını yürütüyordu.

Üç yıldan uzun süredir yürüttüğü görevinden istifa ettiğini duyuran Fırat, Türkiye’nin çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde olduğunu belirtti.

Ünlü politikacının kızı

Helün Fırat, 2019 yılında hayatını kaybeden ünlü siyasetçi, AK Parti’nin kurucularından ve eski HDP milletvekili olan Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı.

İşte o açıklama!

Helün Fırat istifa açıklamasını şu ifadelerle paylaştı: "Türkiye bugün çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde. Bu süreçte demokrasi ve özgürlüklerin hep birlikte savunulması gerektiğine dair inancımı koruyorum. Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifamı kamuoyuna saygıyla duyururum. Özgür, Demokratik ve müreffeh bir Türkiye en büyük hayalim. Bu amaç çerçevesinde, Millet İttifakı'nın başarısı için bireysel olarak çalışmalarımı ve desteğimi sürdüreceğim."

İstifa haberinin ardından Helün Fırat’ın başka bir partiye geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

Münevver Helün Fırat kimdir?

1975 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde eğitim gördü. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans yaptı. 2000 – 2003 yılları arasında bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra Kültür ve Sanat İşletmeciliği alanında faaliyet yürttü. İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.