Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim kararı belli oldu

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim kararı belli oldu
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceğini duyurdu.

HABER MERKEZİ- Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceğinin netleştiğini duyurdu.

Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında Yeşil Sol Parti ile TİP'in seçime kendi amblemleri ile gireceğini belirtti.

Bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek vermek olduğunu belirten Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin en az 100 milletvekiliyle Meclis'e göndermek için çalıştıklarını kaydetti. 

Demirtaş Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı:

*Uzun tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda, emek ve özgürlük ittifakının seçime nasıl gireceği artık netleşti. Herkes, hepimiz görüşlerimizi paylaştık. Bundan sonrası ortak karara saygı duymak, destek vermektir.

*Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, İttifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz. Bizler de hep birlikte, Yeşil Sol Parti’yi en az 100 milletvekiliyle Meclis’e göndermek için canla başla çalışıyoruz.

*Şimdi Yeşil Sol zamanı. İş zamanı, çalışma zamanı, başarma zamanı. Hepimize kolay gelsin.

NE OLMUŞTU?

HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçimlere girmesi bekleniyordu. Emek ve Özgürlük İttifakı'na da seçimlerde Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak liste ile seçimlere girilmesini önermişti. 

TİP ise belli şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde Yeşil Sol Parti listelerinden gireceğini açıklamıştı.

Yedi yıldır tutuklu bulunan eski Diyarbakır belediye başkanı HDP’li Gültan Kışanak, Yeni Yaşam gazetesindeki yazısında TİP’e ortak liste çağrısında bulunarak ”Bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı yok. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir” demişti.

HDP’nin tutuklu Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Kışanak’ın TİP’e çağrısına destek vererek, Türkiye’nin tüm sosyalistlerini ve demokratlarını Yeşil Sol Parti’de birleşmeye çağırmıştı.

Bunun üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yazılı bir açıklama yayınlayarak Emek ve Özgürlük İttifakı ile muhalefete ‘zarar vermemeyi esas alan bir yaklaşımla’ seçimlere katılacaklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.