Erdoğan da Kızılay başkanına arkasını döndü

Erdoğan da Kızılay başkanına arkasını döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılay'ın çadır satmasına ilişkin "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı eleştirdi.

Türk Kızılay'ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmiş ve söz konusu olaydan sonra Kızılay'ın kan bağışları kritik hale gelmişti.

Erdoğan Kızılay'ın çadır satmasının ortaya çıkmasının ardından "Bir taraftan AFAD’a saldıran, bir taraftan Kızılay’ımıza saldıran, birçok STK’larımıza saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan gençlerle buluşmasında Kızılay'ın çadır satmasına ilişkin gelen soru üzerine önceki tutumunu değiştirdi ve konunun kendisini ciddi manada üzdüğünü söyledi.

Kızılay'ın çadır satma işine giremeyeceğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının olmaması gerekir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.