Erdoğan: İç muhasebemizi yapacağız ve gereken adımları atacağız

Erdoğan: İç muhasebemizi yapacağız ve gereken adımları atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, partide yaşanan düşüşe dikkat çekti. Kendi iç muhasebelerini yapacaklarını ve gereken adımların atılacağını söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın yüzde 49,51 Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 44,88 oranında oy aldığını söylemişti.

Bunun sonucunda seçilme yeterliliğine sahip hiçbir aday kazanamadığı için ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında sorulara yanıt verdi.

Seçim sonucunu değerlendiren Erdoğan, partisinde düşüş olduğunu eksiklikleri gidermek üzere iç muhasebesini yapacaklarını ve gereken adımları atacaklarını kaydetti.

Öte yandan ilk turda elde ettikleri başarıda gençlerin büyük payı olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

Çalışmaya başladık. Tüm liderler görüştük. 12 günü iyi değerlendireceğiz asla rehavete katılmayacağız. Miting düşünmüyorum ancak deprem bölgesinde halk ile bütünleşme noktasında miting benzeri toplantılar yapabiliriz.

"Çok oy alacağımıza inanıyorum"

29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız diye düşünüyorum. Çok oy alacağımıza inanıyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Onun benzerini deprem bölgesinde uygulacağız.

"Gereken adımları atacağız"

Seçim sonucuna göre Cumhur İttifakı olarak 322 vekile ulaştık. Muhalefette böyle bir çoğunluk söz konusu değil. Partimde maalesef bir düşüş var, az olsa bir eksiklik söz konusu. Dün yaptığımız toplantıdan sonra çalışıyorlar. Nerede ne tür eksiklerimiz oldu bunları gidermek üzere hazırlığımızı yapmamız lazım. İç muhasebemizi yapacağız ve gereken adımları atacağız.

İlk turda elde ettiğimiz başarıda gençlerin büyük payı var.

Geçici meclis başkanı

Aklımda olanlar ben de kalsın ki bu arada göreve geçici olarak bir Meclis Başkanı gelecek. Devlet Bey ile bu süreci geçirmiş olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.