Erdoğan kendinden örnek verdi, Kılıçdaroğlu'nun ‘Alevi’ videosunu eleştirdi

Erdoğan kendinden örnek verdi, Kılıçdaroğlu'nun ‘Alevi’ videosunu eleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında yayınladığı ‘Alevi’ başlıklı videosuna sert tepki gösterdi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı video ile ilk kez oy verecek gençlere seslenmişti.

Kılıçdaroğlu, "İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım... Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım." ifadelerine yer vermişti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi videosuna karşılık istismar siyaseti  yaptığını savundu. 

Erdoğan, Kahramanmaraş’ta şunları söyledi:

"Bugüne kadar Erdoğan’ın ağzından böyle bir şey duydunuz mu? Ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi hiç düşündürmez saygı duyarız. Ama bunu kalkıp istismar vasıtası yapmak, bir mutfak pozisyonu içerisinde bunu anlatmanın ne anlamı var?

“Durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar. Durduk yere yalan ve iftira kampanyası başlatıyorlar. Halbuki Bu ülkede kimseye kökenini de mezhebini de sormaz. Bugüne kadar Erdoğan’ın ağzından böyle bir şey duydunuz mu? Ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi hiç düşündürmez saygı duyarız. Ama bunu kalkıp istismar vasıtası yapmak, bir mutfak pozisyonu içerisinde bunu anlatmanın ne anlamı var?

Seccade nedir, secde nedir bilmeyenlerin, ağızlarından çıkanlardan bihaber olanların, seçim öncesi havayı bozmak için başlattıkları bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz. Sen seccadeye ayakkabınla basabilirsin. Kıblesi Kabe olmayanın, seccadesi de bu şekilde olur. Bize de bir seccade hediye ettiler. İnşallah bu seccadeyi 15 Mayıs’ta şükür secdesinde kullanacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.